Actualitate

Românii vor fi testați la intrarea în Germania! Anunț de ultimă oră al nemților

Germania a anunțat că în următoarea perioadă vor fi testate toate persoanele care vin din zone cu rate mari de infectare.

Românii vor fi testați la intrarea în Germania! Anunț de ultimă oră al nemților Românii vor fi testați la intrarea în Germania! Anunț de ultimă oră al nemților

 

 


Nemții au anunțat luni că vor începe testarea pentru depistarea bolnavilor de COVID-19 după valul mare de cazuri înregistrate în Europa de Est.

 


„Vom introduce teste obligatorii pentru persoanele care se întorc din zone de risc. Vrem să evităm ca persoanele care se întorc în Germania să îi infecteze pe alţii şi să genereze un nou val de infecţii", a declarat, luni seară, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Nemții nu au anunțat când vor începe testarea

Momentan nu a fost anunțată o dată oficială pentru implementarea noilor măsuri cu privire la râspândirea coronavirusului, însă deja, în aeroporturi, germanii testează voluntar. Aceste teste vor deveni obligatorii şi vor fi gratuite.


Criteriul în baza căruia vor fi testate persoanele care intră în Germania presupune depășirea numărului de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar România intră în această categorie. Lista ţărilor considerate ca prezentând risc epidemic major va fi elaborată de Guvernul Germaniei împreună cu Institutul Robert Koch (RKI) şi va fi actualizată zilnic, în baza acestui criteriu.

Conform reprezentantului OMS în România, medicul Alexandru Rafila, România se apropie de 60 de cazuri la 100.000 de locuitori, raportat la incidența infectărilor din ultimele 14 zile. Datele au fost citate de medic din raportul Centrului European de Control al Bolilor.


Citește și:

O nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore

 


 

Riscul de complicații la bolnavii cu COVID-19 crește proporțional cu greutatea, arată un studiu

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter