Actualitate

Bătaie pe testele de CORONAVIRUS! Sute de clujeni s-au programat la centrele de testare din oraș

Instituția Prefectului județului Cluj a anunțat lista centrelor de testare în Cluj-Napoca, dar multe dintre ele nu fac teste contra cost, iar restul sunt ocupate în următoarele zile.

Clujenii au început să se teste de coronavirus din propria inițativă Clujenii au început să se teste de coronavirus din propria inițativă

Mai multe țări din Europa, printre care Grecia sau Ungaria, au anunțat că românii vor fi obligați să stea în carantină 14 zile dacă nu prezintă un test negativ de coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore. Obligativitatea efectuării unui test de coronavirus la plecare în cele două țări a creat o adevărată isterie în centrele de testare.

Locuri disponibile doar din 21 iulie pentru testarea de coronavirus în Cluj-Napoca

Pe site-ul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca primele programări se pot face doar după data de 22 iulie, fiind ocupate toate locurile până la data respectivă.


Situația este una similară și la Spitalul Clinic Județean de Urgență fiind disponibile locuri doar după data de 21 iulie. 

Institutul Național de Sănătate Publică nu a început să facă teste, deși figurează pe o listă transmisă de Instituția Prefectului județului Cluj. La INSP lipsesc reactivii necesari pentru efectuarea testului, dar și „OK-ul de la București”, conform spuselor reprezentanților INSP.


La UMF Iuliu Hațeganu/Centrul De Cercetări Pentru Genomică Funcțională Cluj-Napoca nu se efectuează teste contra cost, doar persoanelor trimise de DSP.

La Institutul de Medicină Legală nu se pot face teste deoarece nu există fonduri suficiente pentru kituri.


La Institutul Oncologic Prof. Ion Chiricuță nu a răspuns nimeni până la ora redactării articolului.

Un test PCR SARS CoV-2 se efectuează în schimbul sumei de 290 de lei, în timp ce unul IgC SARS CoV-2 în schimbul sumei de 100 de lei.


Citește și:

Unde te poți testa de CORONAVIRUS în Cluj-Napoca! Lista tuturor centrelor și prețul pentru o testare

Ultimele Stiri
abonare newsletter