Actualitate

Inundațiile au făcut ravagii în Cluj-Napoca și Florești. Pompierii au acționat întreaga noapte

Pompierii clujeni au fost întreaga noapte la datorie, încercând să scoată apele din subsolurile clădirilor din Cluj-Napoca și Florești.

Inundațiile au făcut ravagii în Cluj-Napoca și Florești. Pompierii au acționat întreaga noapte Inundațiile au făcut ravagii în Cluj-Napoca și Florești. Pompierii au acționat întreaga noapte

O ploaie torențială a avut loc luni după-masa, în urma căreia municipiul Cluj-Napoca a fost blocat.

CITEȘTE ȘI:


Ploaia a paralizat orașul! Mai multe străzi blocate și cozi în trafic după ploaia torențială

În urma ploii, însă, numeroase străzi și subsoluri atât din municipiu cât și din Florești au fost inundate, iar pompierii au fost nevoiți să intervină întreaga noapte.

„A fost necesară intervenția pentru evacuare apei a cinci autospeciale cu 6 motopompe din trei subunități ale ISU Cluj și s-a evacuat apa din mai multe subsoluri ale imobilelor de locuit din municipiului Cluj-Napoca și localitatea Florești. În acest moment un echipaj din Punctul de Lucru Florești  mai acționează pentru evacuare apei din subsolul unui bloc de apartamente care a fost inundat în cursul serii trecute. În acest caz a fost inundat un subsol cu o suprafață de cca 100 mp, cu cu funcțiunea de garaj. Apa acumulată în urma ploilor abundente a depășit adâncimea de 1 m în subsolul respectiv, acumulându-se în subsol cca 2000 de tone, au fost deteriorate mai multe autoturisme și bunuri, parcate sau depozitate acolo”, a transmis Andrei Biriș, purtător de cuvânt în cadrul ISU Cluj.


În municipiul Cluj-Napoca s-a acționat pentru evacuarea din subsoluri pe străzile, Retezat, Edgar Quinet, Grigore Antipa, Câmpului, Eugen Lovinescu, Victor Felea și Carol Davila. În cea mai mare parte au fost afectate subsoluri și garaje din subsolurile caselor și blocurilor de locuințe, fiind deteriorate bunurile depozitate și într-un singur caz un autoturism parcat în garajul subteran. S-a acționat pentru a evacua apa din trei apartamente situate în demisolurile blocurilor, situate pe str. Eugen Lovinescu, Victor Felea, respectiv Carol Davila.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter