Actualitate

A greși este omenește. Ce faci după ce ai greșit este mai important.

Am greșit. Ne cerem scuze. Și le promitem cititorilor că vom învăța din această greșeală.

Articolul publicat ieri pe siteul de internet despre numirea „pe furiș” a unui director la Clujana SA a fost o greșeală. O greșeală nu doar de documentare, de atenție, ci și față de cititori, cărora le-am oferit o informație inexactă.
Am pornit la drum cu intenția de a ne face datoria de jurnaliști cât mai bine, cu speranța că vom ajuta prin condeiele noastre locuitorii Clujului. O facem de peste 20 de ani. Uneori mai bine, alteori mai puțin bine, dar întotdeauna cu gândul la interesul public și cu dorința de a-i informa cât mai prompt și mai corect pe cititorii noștri.

Într-o perioadă dificilă pentru toată lumea, cu o mare încărcătură emoțională, și în care fiecare dintre noi încearcă să își regăsească locul și rolul într-o lume marcată de tot mai multă nesiguranță și neîncredere, presa trebuie să fie un reper de acuratețe. Iar greșeli precum cea din ziarul de ieri știrbesc din încrederea în presă și afectează publicul cititor.


Greșeli nu comit doar jurnaliștii, ci și medicii, inginerii, casierii din bănci sau funcționarii din aparatul de stat. În oricare dintre cazuri, greșim pentru că suntem oameni, nu roboți. Chiar și roboții pot greși, dar ei nu își pot cere scuze. Noi, oamenii, putem și să ne cerem scuze și, poate cel mai important, să învățăm din greșelile noastre, pentru a nu le mai repeta. Iar asta poate conta mult, dacă privim spre viitor. Vrem să fim mai buni, atunci să învățăm din greșelile noastre cum putem să devenim mai buni.
În ceea ce ne privește, promisiunea noastră este că vom verifica cu mai mare atenție informațiile primite, vom aplica cu mai multă scrupulozitate regulile jurnalistice și vom arăta mai mult respect pentru oamenii despre și pentru care scriem.

Cu speranța că cititorii noștri sunt mai înțelepți decât noi, îmi cer scuze cititorilor și tuturor celor al căror nume sau fapte au fost menționate în mod incorect în articolul de ieri.
Paul Niculescu
Director editorial

Etichete: documentare greseala
Ultimele Stiri
abonare newsletter