Actualitate

- 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere în Piața Lucian Blaga. Boc: „Ce frumos este să îți curgă 1.000 de lei pe zi în buget fără să faci nimic”

Așa cum a promis, primarul Emil Boc a început penalizarea firmei Diferit pentru întârzierile pe primul tronson al Pieței Lucian Blaga, care trebuia finalizat în 20 iunie.

- 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere în Piața Lucian Blaga. Boc: „Ce frumos este să îți curgă 1.000 de lei pe zi în buget fără să faci nimic” - 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere în Piața Lucian Blaga. Boc: „Ce frumos este să îți curgă 1.000 de lei pe zi în buget fără să faci nimic”

Primarul Clujului arată că, pentru fiecare zi cu care este depășit termenul stabilit în contract pentru finalizarea tronsonului cuprins între Piață și strada Avram Iancu, în bugetul Clujului intră aproximativ 1.000 de lei, bani pe care administrația locală nu îi va deconta firmei la finalul lucrărilor.

„Am ieșit cu chitanțierul pe stradă din 21 iunie. Ce frumos este să stai la Primărie și să îți curgă câte 1.000 de lei în fiecare zi în buget fără să faci nimic. De pe 21 iunie, de când a expirat termenul pentru tornsonul din Piața Blaga până la Avram Iancu, un tronson mic, dar care trebuia finalizat de către firma Diferit, nu știu din ce motive, spun ei că nu a venit piatra, că nu știu ce – nu-i gata. M-am uitat pe contract și se aplică penalități de întârziere pe acel tronson raportat la termenul intermediar pe care îl aveau. Termenul a fost 20 iunie, deci din 21 iunie, echivalentul a aproximativ 1.000 de lei pe zi, când vin cu factura la decont, banii aceștia nu se plătesc, ci pleacă în bugetul primăriei. Până când termină acest tronson, curge câte 1.000 de lei, a calculat direcția tehnică penalitățile de întârziere, pentru că așa se penalizeză: când îți vine firma cu decontul te uiți cât avea termen, a întârziat atâtea zile, se aplică procentul din contract și rămân atâția bani la primărie. Obligațiile sunt impuse prin contract, nu le-am impus eu și au știut și ei care sunt consecințele”, a declarat edilul Clujului, la un post local de radio.


Primarul Emil Boc a anunțat în urmă cu câteva zile, în contextul în care există întârzieri la proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga, că va ieși personal pe șantier și va penaliza fiecare zi de întârziere.

Termenul de finalizare a primului tronson a fost depășit

Tronsonul de pe strada Republicii avea ca termen de finalizare data de 20 iunie, fiind vorba de un tronson de aproximativ 50 de metri, până la strada Avram Iancu. În septembrie au termen de finalizare lucrările de pe străzile Emil Isac, Petru Maior și Napoca, iar Piața Lucian Blaga ar trebui finalizată până la 30 noiembrie.


Lucrările de modernizare la Piața Lucian Blaga și a unor străzi adiacente din centrul orașului au demarat în noaptea de 12 spre 13 mai 2020 . În prima etapă, sunt executate lucrările de înlocuire a rețelei de apă pe strada Emil Isac și modernizarea rețelelor electrice pe străzile Republicii (trotuarul adiacent numerelor 1-7), Piața Lucian Blaga, Napoca (trotuarul adiacent numerelor cu soț), Emil Isac (trotuarul adiacent numerelor fără soț), Petru Maior (ambele trotuare).

Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL - Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.


CITEȘTE ȘI

Emil Boc amenință firma Diferit: „Ies de săptămâna viitoare cu carnețelul și cu chitanțierul”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter