Actualitate

Românii au renunțat la concediile în străinătate și se înghesuie să viziteze Clujul

Jumătate dintre români vor să îşi petreacă vacanţa din următoarea perioadă în ţară pentru a se proteja în contextul cauzat de Covid-19. Printre destinaţiile preferate de români se numără Cluj-Napoca.

Turiști în vizită la Cluj Turiști în vizită la Cluj

Conform unui studiu printre destinaţiile preferate de români se numără Braşov, Constanţa sau Cluj-Napoca.

De asemenea, 35% dintre respondenţii studiului încă nu şi-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc să îşi petreacă concediul în străinătate, iar 7% nu vor avea concediu sau îl vor petrece acasă.


52% dintre românii care preferă să călătorească de obicei în România au educaţie ridicată, iar 48 la sută au educaţie medie.

Potrivit cercetării de piaţă, 53% dintre românii care călătoresc mai des în ţară decât în străinătate înregistrează mai puţin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. 33% dintre aceştia sunt angajaţi, 29% sunt experţi/specializaţi în anumite domenii, iar 29% nu lucrează în prezent (şomaj sau concediu post-natal).


CITEȘTE ȘI:

120.000 de turiști străini au vizitat județul Cluj în primele 10 luni din 2019

Dintre românii care preferă vacanţele în destinaţiile din ţara noastră, 33% merg într-un city-break de două ori pe an, iar 30% merg o dată la fiecare 2-3 luni.


De asemenea, 40% dintre turiştii români alocă pentru vacanţă într-o destinaţie locală între 501 şi 1000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% bugetează mai puţin de 500 de lei/persoană pentru un city break .

În ceea ce priveşte mijlocul de transport preferat pentru o vacanţă în România, 64% dintre români merg cu maşină personală, iar 13% cu trenul. 31% dintre turiştii locali care călătoresc în România preferă să se cazeze într-o locaţie informală (la gazdă), iar 45 la sută aleg să plătească doar pentru cazare.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter