Actualitate

Locuințele sociale de pe Ghimeșului, în linie dreaptă. Boc: „Suntem într-o ușoară întârziere, vor fi gata anul acesta”

Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului trebuiau finalizate până la finalul acestei luni, însă criza coronavirus a provocat întârzieri la acest proiect.

Boc: „Locuințele de pe Ghimeșului, gata anul acesta”

Primarul  Emil Boc a declarat, în cadrul dezbaterii privind starea socială a municipiului Cluj-Napoca, că locuințele sociale de pe strada Ghimeșului vor fi finalizate până la finalul anului, în ciuda întârzierilor apărute în starea de urgență.

„Suntem într-o ușoară întârziere pe Ghimeșului, însă blocul cu 12 locuințe sociale va fi gata până la sfârșitul anului. Termenul era 30 iunie, însă constructorul a invocat faptul că au fost afectați pe perioada pandemiei. Sunt în ușoară întârziere, dar vor fi finalizate anul acesta”, a declarat Emil Boc. 


De asemenea, edilul a adăugat că, în ceea ce privește subvenția la plata chiriei, în momentul de față, 37 de persoane beneficiază de acest program.

Locuințele, promise până la finalul lui 2019!

Locuințele de pe strada Ghimeșului figurau, anul trecut, pe lista principalelor obiective de investiții pentru perioada 2019-2020. Anul trecut, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dădea asigurări că proiectul va fi dus la bun sfârșit în 2019, însă inaugurarea a fost amânată. Pandemia de coronavirus a dat peste cap socotelile încă o dată, după ce firma care execută lucrările la acest proiect și-a suspendat activitatea pe perioada străii de urgență.


„Aici (pe strada Ghimeșului – n.r.) avem o mare problemă cu firma care lucrează acolo, are întârzieri majore la realizare. Ne-a informat că are dificultăți de activitate și că își suspendă activitatea pe perioada coronavirusului. Își reiau activitatea după ce se termină criza. Este o firmă mai lovită decât altele, este singura care ne-a notificat expres că își suspendă activitatea”, a explicat primarul, în luna mai.

Potrivit edilului, constructorul – SC Ceconi SRL – este singura companie care a anunțat Primăria Cluj-Napoca despre imposibilitatea efectuării lucrărilor. Departamentul juridic al municipalității analizează acum solicitările firmei cu sediul în localitatea Bixad, satul Trip, judeţul Satu Mare, să vadă dacă se impune și aplicarea unor penalități în cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile date de lege.


Firma de construcții, implicată într-un dosar penal în Sălaj

Proiectul de pe strada Ghimeșului nr. 1 a prins contur în data de 16 aprilie 2018, atunci când a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind contractarea serviciilor de construire. Ulterior, în data de 21 septembrie 2018, Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit afacerea firmei de construcţii SC Ceconi SRL, semnând contractul în valoare de 2.863.438,08 lei (fără TVA).

SC Ceconi SRL, firmă care ridică acest bloc de locuințe sociale, a fost implicată într-un dosar în care fostul primar al localităţii Chieşd, din judeţul Sălaj, Ioan Catană, a fost condamnat, definitiv, la sfârştul anului 2017, la 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, potrivit jurnalul.ro.


În mai 2011, SC Ceconi SRL a fost firma care a reabilitat Grădiniţa „Lizuca”, pentru 77.764 lei (fără TVA). Apoi, în iunie 2011, compania şi-a adjudecat şase loturi dintr-un contract de reabilitare a grădiniţelor şi şcolilor din Cluj-Napoca – Liceul de Arte Naţionale, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Grădiniţa „Micul Prinţ”, Grădiniţa „Dumbrăvioara”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Báthory István”, pentru 465.223.45 lei (fără TVA).

„Pe partea socială, dincolo de programul de locuințe sociale, pe care îl avem în fiecare an, anul acesta vor fi finalizate locuințele de pe strada Ghimeșului și vor începe altele, am introdus programe care vizează subvenția la chirie, cred că suntem printre puținii din România care aplicăm acest program. (...) De peste 10 ani, locuințe ANL nu se mai construiesc în oraș.” - Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, în aprilie 2019


CITEȘTE ȘI 

Boc, apel către toți clujeni:„Virusul nu a trecut! Am avut o creștere importantă în ultimele zile. Purtați mască!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter