Actualitate

S-a reluat circulația pe drumul distrus de viitură, între Călățele și Beliș

Circulația s-a reluat în această dimineață pe drumul care leagă localitățile Călățele și Beliș, rupt de viitură.

S-a reluat circulația pe drumul distrus de viitură, între Călățele și Beliș S-a reluat circulația pe drumul distrus de viitură, între Călățele și Beliș

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că circulaţia rutieră a fost reluată pe DN1R, cu restricţii de circulaţie de 30 de km/h, pe tronsonul kilometric 14 - 19, localitatea Călăţele, judeţul Cluj, după ce, în cursul zilei de marți, o viitură a surpat suprafaţa de rulare.

Drumul nu este intens circulat, cu excepţia zilelor de weekend. Ca rută ocolitoare poate fi folosit traseul DJ 103L - DJ 103K.


Un drum și un pod, spulberate de viiturile puternice

DN1R care leagă localitățile Călățele și Beliș și de podul din Valea Drăganului au fost distruse de viituri, a declarat Mircea Abrudean, prefectul Clujului.

„Ca urmare a viiturilor formate, am avut o problemă mai gravă pe Drumul Național 1R care leagă Huedinul de Beliș, respectiv între Călățele și Beliș, pe Dealul Negru, sunt trei porțiuni de circa 50 de metri fiecare, drumul fiind rupt. Am luat măsura suspendării traficului rutier până la remedierea cel puțin parțială a situației. De asemenea, în localitatea Valea Drăganului, unde am mai avut problema surpării podului peste Criș, s-a surpat podul improvizat acolo pentru a face legătura cu localitatea vecină. Și acel pod este închis, dar există variantă alternativă, la fel cum există și pentru Călățele – Beliș, nu există problema izolării cetățenilor. Nu au fost înregistrate victime umane sau animale”, a spus Abrudean, la un post local de radio.


CITEȘTE ȘI

Inundațiile fac în continuare ravagii în județul Cluj. Pompierii au avut șapte intervenții în doar 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter