Actualitate

Atenție la ȚEPARII de pe marginea drumului! Tot mai mulți își fac apariția în Cluj

Țeparii de pe marginea drumului se întâlnesc peste tot prin țară. În ultimii ani și-au făcut apariția și în Cluj-Napoca. Recent, un clujean i-a văzut în localitatea Luna de Sus.

Țepari pe marginea drumului Țepari pe marginea drumului

Un clujean a sesizat că în zona Luna de Sus-Săvădisla stau persoane pe marginea drumului și fac semne șoferilor, pe motiv că au probleme cu mașina, după care îi jefuiesc.

„Erau acum vreo doi ani pe Valea Oltului niște țepari cu mașini de Bulgaria făcând semne disperați pe marginea drumului, că au probleme. Am văzut același tipar chiar în Luna de Sus, la ieșire spre Săvădisla”, a scris Fane Pop-Cot pe un grup de Facebook.


Din spusele oamenilor care au avut de-a face cu așa ceva, acești hoți acționează într-un stil deosebit. Opresc mașina pe marginea unui drum, pun avariile și apoi fac semne șoferilor și le cer ajutorul. Odată ce cineva oprește, profitând de neatenția șoferului, îi fură obiecte din mașină. De cele mai multe ori, este și o femeie cu ei, ca să pară cât mai credibili. Cer un telefon ca să sune pe cineva și apoi îl fură sau cer motorină.

O astfel de situație a fost întâlnită în zona Clujului chiar la începutul acestui an. Un bărbat care pretindea că nu știe românește a fost surprins oprind mașini și cerând bani șoferilor pe motiv că a rămas fără motorină.


CITEȘTE ȘI:

Ţeparii şi-au făcut simţită prezenţa, din nou, în zona Clujului

În trecut, astfel de cazuri s-au soldat cu jafuri la marginea Clujului. Poliţiştii recomandă evitarea unor astfel de persoane, în special dacă suntem singuri în maşină.


 

abonare newsletter