Actualitate

Peste 500 de clujeni au petrecut pe litoral mini-vacanța de Rusalii

Puțin peste 500 de clujeni au petrecut mini-vacanța pe malul Mării Negre.

Turiști pe litoral

Peste 15.000 de români au ajuns pe litoral în minivacanţa de Rusalii, deşi estimările iniţiale ale turoperatorilor erau între 10.000 şi 12.000 de persoane. Aproape jumătate din turiști au venit din București. 3,5%, adică în jur de 525 de persoane sunt din județul Cluj.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul președintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial.


Inițial, s-a estimat că în minivacanța de Rusalii vor veni la mare între 10.000 și 12.000 de turiști, însă numărul acestora a crescut rapid în ultimele zile, depășind 15.000 de persoane. Cei mai mulți au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%, informează litoralulromanesc.ro.


CITEȘTE ȘI:

Românii ar putea pleca în vacanțe în străinătate. Clujenii preferă să rămână în țară


 

 


 

abonare newsletter