Actualitate

ATENŢIE! Se FURĂ bani din CONTURILE BANCARE. Hackerii, prinşi în timp ce transferau mii de euro

Poliţiştii clujeni au depistat au oprit în ultima clipă un furt în valoare de 11.700 de euro.

Hackeri atacând conturi online Hackeri atacând conturi online

Polițiștii  de la Serviciului de Investigații Criminale au început să investigheze un caz extrem de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

În urma cercătorilor efecutate de poliţişti și departamentul antifraudă din cadrul instituției financiare, s-a reușit blocarea unui transfer neautorizat de circa 11.700 de euro.


Au fost efectuate verificări în urma sesizării din partea reprezentantului unei asociații non guvernamentale, non profit, cu privire la faptul că, la data de 27 mai anul curent, acesta a observat că din contul bancar al asociației, a fost efectuată o operațiune bancară, prin care s-a transferat suma de 11.700 de euro într-un alt cont bancar.

Din cercetări a reieșit faptul că reprezentantul asociației s-ar fi conectat pe o pagină web falsă, aparent a instituției financiare la care a fost deschis contul bancar al asociației, unde au fost introduse datele asociației, fiind astfel accesate în mod fraudulos pentru efectuarea transferului bancar.


Polițiștii au contactat departamentul antifraudă al instituției bancare, iar cu sprijinul acestuia s-a reușit blocarea transferului neautorizat de circa 11.700 de euro, fiind desfășurate demersuri pentru restituirea banilor în contul asociației.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în vederea identificării autorilor faptei și stabilirii întregii activități infracționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter