Actualitate

În plină stare de alertă, Primăria Cluj-Napoca plătește aproape un milion de euro pe iluminatul festiv

Primăria Cluj-Napoca a atribuit un contract de aproape un milion de euro pentru închirierea iluminatului festiv.

În plină stare de alertă, Primăria Cluj-Napoca plătește aproape un milion de euro pe iluminatul festiv În plină stare de alertă, Primăria Cluj-Napoca plătește aproape un milion de euro pe iluminatul festiv

4,2 milioane de lei cu TVA este suma pe care Primăria Municipiului Cluj-Napoca a atribuit-o, pe data de 26 mai 2020, pentru instalațiile de iluminat ornamental festiv, companiei Elba-Com SA din Timișoara.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a finalizat procedura de licitare a contract privind achiziția sistemului de iluminat ornamental de sărbători pe data de 26 mai, în plină stare de alertă. Contractul, încheiat în aceeași zi, a fost atribuit către compania Elba-Com SA din Timișoara, la un cost pentru municipalitate de 3.584.557,5 lei fără TVA, adică 4.265.623,5 lei cu TVA inclus (888.671,5 euro), conform unui anunț de atribuire publicat de autoritatea contractantă pe portatul SEAP (Sistemul  de Achiziții Publice). Durata contractului este de 24 de luni.


Conform caietului de sarcini, contractul atribuit constă în execuția, montarea, demontarea, transportul și operațiunile legate de prestarea serviciilor de închiriere a sistemului de iluminat ornamental, la menținerea instalațiilor în stare de funcționare de către echipe de intervenție.

Prestatorul (SC Elba-Com SA Timișoara) are obligația de a prezenta primăriei, până la data de 15 iulie, trei variante cu propuneri pentru realizarea iluminatului ornamental festiv pentru străzile și piețele din zona centrală a Municipiului Cluj-Napoca. În acest sens, pentru circuitul Piața Lucian Blaga – Strada Napoca – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu și Piața Ștefan cel Mare, respectiv Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Calea Moților urmează să fie prezentate și formulate variante dedicate. De asemenea, compania timișoreană trebuie să prezinte primăriei cel puțin zece variante de împodobire cu instalații de iluminat festiv generale, pentru alte străzi și piețe din Cluj-Napoca. Cele trei variante de împodobire vizează brazi cu înălţimea de 4, 10, 15 și 20 de metri. Odată acceptate aceste variante, ele trebuie să fie puse în practică până la data de 25 noiembrie.


Ce instalații de lumini vor fi folosite

Firma va trebui să folosească pentru iluminatul festiv din oraș șiruri luminoase cu 200 de leduri, atât statice, cât și intermitente, bicolore sau RGB programabile, ghirlande cu bec, țurțuri luminoși, perdele luminoase, plase luminoase, cetină cu LED, tub luminos cu LED clasic static /intermitent, furtun luminos cu LED flexibil, elemente decorative 2D și 3D pentru montarea pe stâlpi sau brazi, elemente destinate montării transversale, elemente 3D destinate montării pe sol, toate urmând a fi acceptate de Comisia Locală de Estetică Urbană.

Iluminatul ornamental festiv va funcţiona în timpul sărbătorilor de iarnă, în perioada 1 decembrie – 7 ianuarie și cu o conectare în 24 ianuarie, însă primăria îşi rezervă dreptul de a solicita realizarea unui iluminat ornamental festiv şi cu alte ocazii pe parcursul unui an (ex. Zilele Clujului Sărbătorile Pascale, Ziua Copilului, etc.). Instalația de pe străzile Matei Corvin și Vasile Goldiș din Piața Muzeului va fi menținută în funcțiune pe toată durata anului.


Străzile și piețele care vor fi iluminate

Iluminatul festiv decorativ se va realiza pe străzi și în pieţe, parcuri, poduri şi sensuri giratorii din oraș. Sunt cuprinse următoarele străzi din zona centrală: Str. Petru Maior, Str. Napoca, B-dul Eroilor, B-dul 21 Decembrie 1989, Str. Memorandumului, Str. Emil Isac, Str. Bariţiu, Str. Regele Ferdinand, Str. Cuza Vodă, Str. Matei Corvin, Str. Universității, dar și piețele centrale și din cartiere: P-ţa Avram Iancu, P-ţa Ştefan cel Mare, P-ţa Unirii, P-ţa Garii, P-ţa Cipariu, P-ţa Lucian Blaga, P-ţa Mihai Viteazu, P-ța 14 Iulie, P-ța Ioan Agârbiceanu.

Instalații ornamentale vor fi montate și în Parcul Simion Bărnuţiu și Parcul I.L. Caragiale, dar și pe arterele principale de circulație din oraș: Calea Moţilor, Calea Floreşti, Calea Mănăştur, Str. Aurel Vlaicu, Str. Dorobanţilor, str. Cetăţii, Str. Horea, str. Traian, Str. Fabricii, Str. Dâmboviţei, Str. Liviu Rebreanu, B-dul Nicolae Titulescu, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Primăverii, Str. Izlazului, Str. Mehedinţi, Str. Mirăslău, Str. B-dul 1 Decembrie, Str. L. Pasteur, Str. Traian Vuia, Str. Corneliu Coposu, Str. Oașului, Str. Nicolae Grigorescu și Str. Alexandru Vlahuță. Cinci poduri din Cluj-Napoca vor fi împodobite cu instalații luminoase: Pod Calvaria, Pod Napoca, Pod Garibaldi, Pod Abator și Pod Dacia.

abonare newsletter