Actualitate

Termenul pentru finalizarea modernizării zonei Piața Lucian Blaga a fost dezvăluit!

Au început deja lucrările de modernizare în Piața Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu).

emil-boc-a-oferit-termenul-pentru-finalizarea-modernizarii-zonei-piata-lucian-blaga, sursă foto: Facebook Emil Boc emil-boc-a-oferit-termenul-pentru-finalizarea-modernizarii-zonei-piata-lucian-blaga, sursă foto: Facebook Emil Boc

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, modernizarea zonei centrale presupune două etape:

1. etapa lucrărilor de insfrastructură desfășurate de către Electrica, Compania de Apă, CFO Integrator (introducerea cablurilor în subteran);
2. etapa modernizării efective a străzilor, conform planșelor atașate.


Când vor fi gata lucrările preliminare în zona Pieței Lucian Blaga?

Conform edilului, termenele contractuale de finalizare a diferitelor lucrări preliminare de modernizare la rețelele electrice și pe tronsoanele necesare din afara amplasamentului – lucrări desfășurate de SDEE Electrica Cluj, Compania de Apă și CFO Integrator – sunt următoarele:

* Piața Lucian Blaga: 30 mai
* strada Napoca: 5 iunie
* strada Petru Maior: 5 iunie
* strada Emil Isac: 5 iunie


Lucrările desfășurate de SDEE Electrica SA (lucrările de relocare a rețelelor în subteran) necesită în această perioadă intervenții pe următoarele străzi, pe trotuar sau/și carosabil: Clinicilor, Victor Babeș, Avram Iancu, Gheorghe Șincai, Universității, Piața Unirii, Moților, Sindicatelor și Alexandru Ciurea.

Până în iarnă, lucrările de modernizare a Pieței Lucian Blaga vor fi completate

Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria municipiului Cluj-Napoca estimează următoarele termene integrale de finalizare a lucrărilor de modernizare din acest proiect:


* iunie 2020 pentru strada Republicii, tronson Napoca – Avram Iancu
* septembrie 2020 pentru străzile Napoca, Petru Maior și Emil Isac
* 30 noiembrie 2020 pentru Piața Lucian Blaga

„Dragi clujeni, ne cerem scuze pentru deranjul temporar produs de lucrări și vă mulțumim pentru întelegere. Vă asigur că am făcut tot ce a fost legal și tehnic posibil pentru a diminua la maximum termenele pentru desfășurarea lucrărilor. Vă asigur că voi monitoriza zilnic stadiul derulării lucrărilor, astfel încât firmele implicate să respecte termenele contractuale. Vă mulțumesc și vă asigur că vom avea o modernizare demnă de centrul Clujului!”, a precizat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Piața Lucian Blaga și străzile adiacente devin pietonale. 6 milioane de euro costă scoaterea mașinilor din centrul Clujului

 


Se închide circulația pe strada Emil Isac. RUTE OCOLITOARE

 

abonare newsletter