Actualitate

Când revin ploile. Prognoza meteo până pe 15 iunie

Ploile se întorc de luni în vestul, centrul şi în zona de munte a țării, iar de marţi, 19 mai, vor pune stăpânire pe toate regiunile. Temperaturile încep să scadă, astfel încât în această săptămână se vor înregistra valori mai coborâte decât normalul perioadei.

Când revin ploile. Prognoza meteo până pe 15 iunie Când revin ploile. Prognoza meteo până pe 15 iunie

Luni, 18 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), cerul va avea înnorări temporar accentuate în sudul şi, parţial, în vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 - 20 de grade pe litoral şi 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 9 şi 17 grade.

Săptămâna 18.05.2020 – 25.05.2020


Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice și nord-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, local deficitare în regiunile nordice și nord-vestice.


 

Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020


Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai coborâte în regiunile nordice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.


 

Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020


Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

 

Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

CITEȘTE ȘI

Val de praf saharian peste Cluj! Până când va mai fi prezent în țară

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter