Actualitate

Ludovic Orban: „Vom menține terasele închise”

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că terasele vor fi ținute închise deocamdată. El a arătat că articolul 8 din legea pentru starea de alertă prevede această posibilitate.

Ludovic Orban: „Vom menține terasele închise” Ludovic Orban: „Vom menține terasele închise”

„În articolul 8 din lege există posibilitatea menţinerii teraselor închise şi le vom ţine închise”, a declarat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, prim-ministrul a anunţat convocarea unei şedinţe de Guvern luni dimineaţa, pentru derularea procedurilor de instituire a stării de alertă.


„Am luat decizia de a convoca CNSU la ora 7.30 şi şedinţă de Guvern la ora 8. Sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stări de alertă în baza legii. Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă odată cu intrarea în vigoare a legii”, a declarat Orban, după şedinţa la care a participat la sediul MAI.

El a spus că hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe.


"Odată cu adoptarea hotărârii de Guvern rămânem în starea de alertă în care avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii", a spus el.

Premierul a adăugat că toate instituţiile de control vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii.


"Vom apela la toate pârghiile pentru a ne asigura că instituţiile publice, cetăţenii respectă regulile. Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii", a afirmat el.

CITEȘTE ȘI 


Ghid pentru revenirea la muncă. Ce reguli trebuie să respecte angajații și angajatorii de mâine

 

abonare newsletter