Actualitate

Măsuri extreme luate într-un stat pentru cei care nu poartă mască. Pedepse de până la trei ani de închisoare

Pedepse severe pentru locuitorii unui stat din Asia care nu poartă mască de protecție.

Măsuri extreme luate într-un stat pentru cei care nu poartă mască. Pedepse de până la trei ani de închisoare Măsuri extreme luate într-un stat pentru cei care nu poartă mască. Pedepse de până la trei ani de închisoare

Qatarul a început de duminică să aplice sancţiunile cele mai severe din lume împotriva persoanelor care nu poartă mască de protecţie în public, pedepsele putând ajunge până la 3 ani de închisoare, transmite AFP.

Guvernul a decis că este obligatorie purtarea de măşti de protecţie în public, începând de duminică şi până la noi ordine. Contravenienţii pot fi sancţionaţi cu până la 3 ani de închisoare şi 200.000 de riali (aproape 51.000 de euro) amendă.


1,1% din populație e infectată cu coronavirus

Micul stat din Golf a raportat până acum aproape 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, adică 1,1% din totalul de 2,75 milioane de locuitori şi 15 decese.

Potrivit autorităţilor, adunările de familie din timpul lunii Ramadanului ar putea favoriza transmiterea virusului.


În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise, dar şantierele de construcţii - mai ales cele având legătură cu Cupa Mondială la fotbal din 2022 - au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii din 26 aprilie.

Purtarea măştilor a devenit obligatorie acum în aproximativ 50 de ţări.


CITEȘTE ȘI

Masca de protecție, OBLIGATORIE și pe stradă! Care e primul județ în care s-a pus în aplicare decizia

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter