Actualitate

Primele măsuri după relaxarea restricțiilor, la Cluj: acces limitat în autobuze, echiparea cu termometre și reluarea eliberării actelor

Primarul Emil Boc a anunțat un prim set de măsuri pentru perioada de relaxare a restricțiilor și reluare a activității, odată cu expirarea stării de urgență în 15 mai.

Primele măsuri după relaxarea restricțiilor, la Cluj: acces limitat în autobuze, echiparea cu termometre și reluarea eliberării actelor restante Primele măsuri după relaxarea restricțiilor, la Cluj: acces limitat în autobuze, echiparea cu termometre și reluarea eliberării actelor restante

În ceea ce privește transportul în comun, primarul a arătat că accesul se va face doar pe ușa din față, purtarea măștii de către pasageri va fi obligatorie, iar scaunele vor fi marcate, pentru a se asigura păstrarea distanței de un metru între călători. De asemenea, autoritățile le recomandă tuturor clujenilor să nu se deplaseze cu autobuzul înaintea orei 8.30, decât pentru urgențe sau pentru a ajunge la locul de muncă.

„În privința măsurilor pe care le vom avea în vedere de săptămâna viitoare, în special în ceea ce privește transportul în comun, vor fi câteva lucruri importante de știut: se vor marca locurile în autobuz, cu pătrarea distanței prevăzute de minim un metru, obligativitatea purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. Urcarea în autobuz se va face doar pe ușa din față. Vom face recomandarea pentru toți cei care sunt în municipiul Cluj-Napoca să nu folosească autobuzul înainte de 8.30, decât pentru a merge la muncă și pentru urgențe. La fiecare 4 ore, vom impune dezinfecția mijlocului de transport, astfel încât să asigurăm eliminarea posibilității de transmitere a virusului. Prin stațiile de difuzare din autobuze vom comunica informații cu privire la măsurile de prevenție a infectării cu coronavirus”, a transmis Emil Boc.


Termometre pentru instituții și școli

De asemenea, primarul a declarat că vor fi achiziționate termometre pentru instituțiile și școlile din Cluj, astfel încât să fie luată temperatura angajaților și a elevilor la intrarea în clădiri. De asemenea, Primăria urmărește extinderea posibilității de muncă la domiciliu pentru angajați și decalarea programului de lucru la unitățile publice și private.

„Altă măsură pe care o vom lua începând de săptămâna viitoarea este achiziționarea de termometre, atât pentru angajați, cât și pentru școli, pentru că urmează examenele și va trebui să existe o scanare la intrarea în școli. Prezența la medic sau stomatolog se va face doar prin programare telefonică.


De asemenea, vor fi decalate programele de lucru la unitățile publice și private. Primăria va avea programul decalat și funcționarii optează pentru această măsură. Vom accelera demersul pentru extinderea muncii de la domiciliu. Vom lua măsuri speciale în piețele agroalimentare pentru a nu permite aglomerarea: păstrarea distanței socieale, purtarea de mască a celor care vând”, a mai spus edilul. 

Începe eliberarea documentelor restante

Tot de luni va fi reluată eliberarea de documente (certificate de naștere, de deces, cărți de identitate), care se va face cu respectarea distanței dintre persoane. În acest sens, vor fi montate trei corturi în fața primăriei, pentru completarea formularelor necesare eliberării actelor.


„De luni începe eliberarea documentelor restante: certificate de naștere, certificate de deces, buletine expirate. Pentru aceasta, am pregătit în cadrul primăriei o modalitate pentru a preveni aglomerația: vor exista trei corturi afară, pentru completarea documentelor și se va intra pe rând pentru păstrarea distanței sociale, pentru primirea actelor despre care am vorbit. Este vorba de peste 500 de certificate de naștere și peste 500 de certificate de deces”, a adăugat Boc.

CITEȘTE ȘI


Pensionarii nu mai au transport gratuit între 6.30 și 8.30 dimineața, pentru evitarea aglomerației din autobuze

 

Nunțile, reluate la Cluj de vineri! Câte cupluri se vor căsători în primul weekend de relaxare a restricțiilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter