Actualitate

O localitate din Cluj a fost declarată stațiune turistică

Noi localităţi şi zone din România au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, potrivit unei decizii a Guvernului României, transmite Ministerul Economiei.

O localitate din Cluj a fost declarată stațiune turistică O localitate din Cluj a fost declarată stațiune turistică

 Între acestea se numără localitatea Jucu din Cluj, Tăşnad, din judeţul Satu Mare, şi Lacu Sărat, din judeţul Brăila.

Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a adoptat, joi, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 1 şi anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, anunţă MEEMA.


Ministerul consideră că realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii a rezidenţilor acestor zone, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul.

Pentru a sprijini dezvoltarea localităţilor care au potenţial turistic ridicat şi dispun de resurse turistice, dar sunt situate în zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, au fost completate criteriile de atestare a staţiunilor turistice în sensul permiterii sistemelor individuale de colectare şi epurare, ce asigură acelaşi nivel de protecţie ca şi sistemele centralizate de canalizare şi epurare. În România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter