Actualitate

Un municipiu din țară va acorda 200 de lei locuitorilor care acceptă să fie testați de coronavirus

Locuitorii unui municipiu din România, care acceptă să fie testați pentru coronavirus, vor primi suma de 200 de lei.

Un municipiu din țară va acorda 200 de lei locuitorilor care acceptă să fie testați de coronavirus Un municipiu din țară va acorda 200 de lei locuitorilor care acceptă să fie testați de coronavirus

Consiliul General al Municipiului București dezbate pe 11 mai un proiect care prevede testarea a 11.000 de bucureșteni pentru coronavirus. Fiecare voluntar pentru testare va fi plătit cu 200 de lei, cu condiția să fie asimptomatici. Bugetul total al proiectului este de peste 2,2 milioane de lei.

Proiectul „Testăm pentru București” prevede un „sprijin financiar” în valoare de 200 de lei pentru fiecare persoană care va fi testată la coronavirus, cu teste de tip Real Time PCR. Participanții trebuie să fie asimptomatici. În total, este prevăzută testarea a 11.000 de oameni.


„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, se mai prevede în proiect, care se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației.


CITEȘTE ȘI

Un județ învecinat cu Clujul începe testarea în masă a populației

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter