Actualitate

Ludovic Orban:„1,3 milioane de români s-au întors în țară de teama coronavirusului”. Cât va urca rata șomajului

Ludovic Orban a anunțat că aproape 1,3 milioane de români s-au întors acasă după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

1,3 milioane de români s-au întors în țară de teama coronavirusului 1,3 milioane de români s-au întors în țară de teama coronavirusului

Premierul a declarat că România este țara care a primit cei mai mulți cetățeni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, iar acest lucru reprezintă o adevărată provocare.

„Din 23 februarie, în țară s-au întors 1.279.000 de cetățeni români, iar cei mai mulți au venit din țări europene: Italia, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, țări cu răspândire mare a virusului. (...) Am carantinat sute de mii de oameni, ceea ce foarte puține țări au avut curaj să facă așa ceva. Nicio țară nu s-a confruntat cu un număr așa de mare de cetățeni care să se întoarcă din state afectate", a anunțat Orban.


Orban a recunoscut că acest lucru va pune o presiune uriașă pe piața autohtonă a muncii, iar simulările făcute de specialiști indică faptul că între 300.000 și 350.000 dintre cei reveniți în țară își vor căuta un loc de muncă. În aceste condiții, Comisia Europeană a estimat că rata șomajului va ajunge la 6%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter