Actualitate

Lucrările la prima stradă smart, pe ultima sută de metri. Va fi inaugurată luna aceasta

Lucrările la prima stradă smart din România se apropie de final.

Lucrările la prima stradă smart, pe ultima sută de metri. Va fi inaugurată luna aceasta Lucrările la prima stradă smart, pe ultima sută de metri. Va fi inaugurată luna aceasta

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că strada Molnariu Piuariu, prima stradă smart din țară, va fi inaugurată în 15 mai. Aceasta va avea toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect - iluminat public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat cu wifi integrat, bănci cu încărcare USB, sisteme automate de irigații pentru arbori prevazut cu senzori de umiditate, precum și instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

”Este prima stradă smart pentru că are stații de încărcare pentru mașini electrice, are mobilier urban dotat cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor sau a tabletelor. De asemenea, are un sistem de irigare modern, bazat pe senzori. Nu în ultimul rând, are pavaje nu marcaje tactile pentru persoanele cu dizabilități și un sistem de iluminat bazat LED, cu gestiune de la distanță, într-un cadru în care avem peste 48 de arbori plantați”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, pentru RFI.


Strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal - extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR.


CITEȘTE ȘI 

Ce proiecte vor fi finalizate în Cluj-Napoca în 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter