Actualitate

Acuzații aspre: „Noi facem maxim 7.000 de testări COVID-19 și vorbim despre unguri?!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu susține că, în timp ce România se confruntă cu mari probleme privind testarea COVID-19, autoritățile centrale se ocupă de „naționalisme de 3 lei”.

Acuzații aspre: „Noi facem maxim 7.000 de testări COVID-19 și vorbim despre unguri?!”

Pentru început, parlamentarul clujean a vorbit despre proiectul caravanei medicale, care oferă șansa a milioane de români de la sate să ajungă la medic. Inițiat de Tudor Pop, deputat USR, proiectul a trecut cu largă majoritate, ceea înseamnă mai multă prevenție și mai puțini români bolnavi în spitalele care colcăie de nosocomiale.

„Este util să ajungem la oamenii care se tem să meargă la doctor, și avem în zonele rurale asemenea cetățeni care, din varii motive, refuză să meargă la doctor. Din acest motiv, avem cancere în stare avansată, care devin inoperabile, pentru că oamenii, și după această depresie care vine în urma COVID-19, refuză să meargă la doctor de teama infectării cu SARS-CoV-2”, a declarat Ungureanu, de la tribuna Camerei Deputaților.


Testarea masivă a pacienților cu risc ridicat, o problemă primordială

După veștile bune, Emanuel Ungureanu a tras un semnal de alarmă privind nevoia testării masive a pacienților din grupele de risc. Deputatul a atras atenția din nou asupra dramei prin care trec pacienții dependenți de dializă din România, circa 14.000 la număr. „Între timp, tema zilei a devenit din nou problema ungurilor care vor să ne fure Ardealul”, afirmă, dezamăgit, Ungureanu.

CITEȘTE ȘI:


Voci disperate. Descoperiți în fața coronavirusului, pacienții dependenți de hemodializă își strigă oful. După programul redus, sunt luați în râs de polițiști!

 

„Dacă îmi permiteți o glumă cu vadimistul Iohannis, în vremuri crunte de criză de sănătate și economică. Problema ungurilor este că nu se țin de cuvânt, poate aveam și noi autostrăzi și spitale ca la ei. Rușine PNL, Rușine Iohannis! Oamenii mor cu zile în spitale și vouă vă arde de naționalisme de 3 lei!”, a punctat parlamentarul clujean.


Firmele din străinătate ar putea să testeze cel puțin 100.000 de români pe lună

„Trebuie să fim pragmatici, sunt firme din Ungaria, din Austria, din alte state care testează și au capacitate să ne ofere între 100.000 – 500.000 de teste pe lună. Noi vorbim de 7.000 – 10.000, cifre foarte mici. (...) Nu am fost în stare să testăm personalul medical și pacienții cu hemodializă, 14.000 la număr. (...) Sunt oferte la Ministerul Sănătății, mai bine apelăm la experții externi!”, a avertizat Ungureanu, în plenul Camerei Deputaților.

„Testați, nenorociților, sunt laboratoare în Austria care au trimis oferte extraordinare către Ministerul Sănătății pentru testare. Austriecii pot să testeze peste 100.000 de mii de români pe lună! Între timp, noi facem maxim 7.000 de testări și vorbim despre unguri. Nu are cum să vă fie rușine, nu aveți obraz!”, a tunat ulterior, pe Facebook, parlamentarul clujean.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, cu Constituția în mână: „Autonomia Ținutului Secuiesc, un atac la statul unitar!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter