Actualitate

Cum vopsesti oua de Paste. 5 greseli frecvente pe care le faci cand inrosesti ouale de Paste

Ouale de Paste se vopsesc in Joia Mare din Saptamana Patimilor. In credinta populara, ouale fierte si vopsite in Joia Mare nu se strica tot anul.

Cum vopsesti oua de Paste Cum vopsesti oua de Paste

Sa fierbi oua nu e deloc greu, dar trebuie sa tii cont de mai multe reguli daca vrei ca totul sa iti iasa perfect. Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand inrosesti ouale pentru Paste.

5 greseli pe care le faci cand vopsesti ouale de Paste

1. Pui la fiert prea multe oua.

Exact cum spuneam si AICI - vezi articolul despre cum se fierb corect ouale - e o greseala mare sa pui in oala oua in mai multe straturi. Alege un vas incapator si asaza ouale intr-un singur strat, fara sa le inghesui unele peste altele.


2. Folosesti oua proaspete.

Cu cat sunt mai proaspete, cu atat ouale se decojesc mai greu dupa ce le fierbi. Atentie! Asta nu inseamna ca trebuie sa fierbi oua vechi!

Ca sa poata fi decojite usor, fara a fi nevoie sa sacrifici albusul, care va ajunge la gunoi odata cu cojile, dupa ce scoti ouale din apa in care au fiert, le poti pune intr-un vas cu cuburi de gheata. Astfel, vei opri si procesul termic, nepermitandu-le sa se gateasca mai mult decat vrei, iar ouale se vor curata mai usor.


Vezi continuarea articolului aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter