Actualitate

CORONAVIRUS. Cât costă tratamentul unui pacient vindecat complet

Coronavirusul a paralizat din punct de vedere medical şi economic întreaga lume, fiind cheltuite resurse uriaşe pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus.

coronavirus-cat-costa-tratamentul-unui-pacient-vindecat-complet coronavirus-cat-costa-tratamentul-unui-pacient-vindecat-complet

Autorităţile încearcă să salveze cât mai mulţi bolnavi din ghearele virusului COVID-19, dar cu toate astea peste 300 de persoane au decedat, în timp ce numărul vindecaţilor nu a depăşit încă bariera de 1.000. Conform spuselor lui Mircea Abdrudean, prefectul de Cluj, tratarea unei singure persoane costă statul român 11.200 de lei, adică peste 2.000 de euro.

CORONAVIRUS. Cât costă să tratezi un pacient bolnav

”Costul tratamentului depinde de mai multe lucruri. Dacă facem o  medie la cei vindecați până în prezent ajunge la 11.200 lei / pacient vindecat. Un maxim înregistrat până în prezent e de 33.800 lei”, a declarat prefectul Clujului.


Citeşte şi:

EXCLUSIV. Pacientă infectată cu coronavirus, în stare gravă la Cluj! A infectat personalul medical din ATI?

Costurile depind foarte mult de numărul de zile de internare de care are nevoie un pacient, de agresivitatea pe care o are virusul, dar şi de alţi factori care pot creşte costurile.


Citeşte şi:

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență, confirmat cu CORONAVIRUS

abonare newsletter