Actualitate

Clujeni, respectați izolarea! Orașul va fi supravegheat de DRONE

Clujenii au început să fie supravegheați de drone pentru a verifica dacă respectă măsurile de izolare.

Clujeni, respectați izolarea! Orașul va fi supravegheat de DRONE

Polițiștii clujeni au acum la dispoziție aeronave fără pilot (drone) pentru a monitoriza cât mai strict respectarea măsurilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Astfel, cu ajutorul dronelor se va respecta modul în care se  respectă dizpotițiile referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu. Polițiștii urmăresc zonele în care ar putea să se adune mai multe persoane în municipiul Cluj-Napoca (parcuri, zone de grement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor).


Un alt scop al dronelor este prezența activă în teren și asigurarea vizibilității poliției și a celorlalte instituții de aplicare a legii, în vederea creșterii sentimentului de siguranță al cetățenilor.

„Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel. Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției”, se precizează în comunicat.


Locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.

La acțiuni vor participa polițiști din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca și ai Serviciului Criminalistic, polițiști locali, jandarmi și personal MAPN, sprijiniți de un specialist civil, care va gestiona activitățile de fotografiere, videofilmare și de transmitere a acestor date la sol.


„Aspectele de interes operativ vor fi transmise Dispeceratului Poliției Municipiului Cluj-Napoca pe canalele stabilite. Toate înregistrările foto-video efectuate cu ocazia acțiunilor descrise în prezentul plan sunt proprietatea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și nu sunt destinate publicității, iar imaginile surprinse vor fi prelucrate și stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date”, menționeză sursa citată.

Poliția Cluj va fi dotată cu o dronă cu termoviziune, în valoare de 75 mii de lei

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter