Actualitate

Caz dramatic, la Cluj. Doi copii își așteaptă mama din carantină, ca să își poată îngropa tatăl

Situație dramatică produsă de pandemia de coronavirus, într-o familie din Cluj. Copiii așteaptă ca mama să își termine carantina, pentru a-și putea înmormânta celălalt părinte.

Maria s-a întors din Italia şi a fost obligată să stea în carantină pentru 14 zile, într-un centru de lângă Cluj-Napoca. Nu a apucat să-şi mai vadă familia iar acum a aflat că soţul ei a murit, scrie Mediafax.

”Când m-a sunat băiatul am văzut că nu zice nimic, na, s-a dus şi “tată, tata”, a văzut că nu se mişcă, au pus mâna pe el, au văzut că e rece, tata e mort, s-au blocat amândoi, l-am sunat pe fratele meu să se ducă acolo”, a declarat Maria Mândruşcă.


Cei doi copii ai clujencei au înfruntat moartea părintelui singuri, departe de mamă.

”Copiii nu au fost învăţaţi, au fost cu noi, el se ocupa de tot, noi stăm împreună, copii-s acasă, este greu, nu ştiu, ce să facem…Sunt conştientă că nu stau mult dacă mă duc din centru şi-mi dau şi amendă, apoi mă pun iar la izolare, deci nu am de ales”, a mai precizat femeia.


Legea nu permite nicio excepţie de la statul în carantină. Femeia a sugerat să fie testată, dacă există această variantă. "Nu există, doamnă, uitaţi-vă pe regulile statului roman, nu se discută în situaţii de urgenţă”, a fost reacţia lui Emil Boc, primarul Clujului.

abonare newsletter