Actualitate

VIDEO. Clujenii vor avea un nou PARC. Lucrările la parcul Între Lacuri sunt aproape de final.

După încheierea stării de urgență și ridicarea tuturor restricțiilor și interdicțiilor impuse de către autorități, clujenii se vor putea bucura de parcul Între Lacuri.

VIDEO. Clujenii vor avea un nou PARC. Lucrările la parcul Între Lacuri sunt aproape de final. VIDEO. Clujenii vor avea un nou PARC. Lucrările la parcul Între Lacuri sunt aproape de final.

Cu o suprafață de 9450 mp, parcul dispune de 5957 mp de suprafață verde, numeroase alei pietonale, 165 arbori, peste 400 de metri liniari de arbuști, gard viu și flori, zone interactive și de joacă, zonă cu echipamente pentru fitness, toalete automate, stație de încărcare pentru bicilete și trotinete electrice, etc.

Parcul este realizat prin finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ.


Consiliul Local a aprobat, în aprilie 2018, planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru această investiție.

La acea dată, zeci de clujeni care locuiesc în cartierul Între Lacuri şi-au arătat nemulţumirea faţă de proiectul primăriei de amenajare a unei zone de agrement de teamă că li se vor demola garajele. Alţii au mers şi mai departe şi au transmis municipalităţii că nu au nevoie de spaţiu verde.


“Suntem împotriva demolării garajelor construite legal deoarece în proiectul dumnevoastră există 154 de garaje şi 42 de parcări la sol”, „Suntem împotriva demolării garajelor deoarece se vor face mai puţine parcări la sol. Sau sunt doar pentru a satisface interesele unor dezvoltatori imobiliari?”, „Nu avem nevoie de suprafaţă verde şi de arbori pentru că sunt deja”, „Nu avem nevoie de spaţiu verde, avem destule” sau „Doresc să nu se demoleze garajul, în caz contrar să mi se asigure parcare de către primărie”, erau doar câteva dintre nemulţumirile clujenilor.

Citește și: Parc de 1,6 mil. € în cartierul Între Lacuri. Investiţia, finalizată anul viitor


Ultimele Stiri
abonare newsletter