Actualitate

Dezinfecție ILEGALĂ. Firmele care se ocupă de dezinfecția în Florești nu au autorizație DSP

Floreștenii se plâng că viața le este pusă în pericol de echipele care se ocupă de dezinfecția blocurilor din comună. Se pare că firmele nu au autorizație DSP.

Dezinfecție ILEGALĂ. Firmele care se ocupă de dezinfecția în Florești nu au autorizație DSP Dezinfecție ILEGALĂ. Firmele care se ocupă de dezinfecția în Florești nu au autorizație DSP

În luna 4 aprilie a acestui an, Lukacom Invest SRL a fost desemnată( foto), prin procedură de încredințare directă, să presetze servicii de dezinfecție și dezinsecție. Potrivit portalului de achiziții publice, Lukacom Invest SRL va încasa de la bugetul local pentru a dezinfecta scările de bloc din Florești suma de 60.500 lei ( 12.526,66 Euro).

După primele scări dezinfectate, cetățenii aduc acuze grave angajaților firmei prestatoare de servicii și cer control din partea autorităților abilitate. Locuitorii blocurilor în care s-a efectuat  dezinfecția susțin că sănătatea le este pusă în pericol ca urmare a faptului că nu sunt informați cu privire la programul deoperare a prestatorului de serviciu iar substanțele utilizate sunt greu de spăalat de pe ușile apartamentelor. Mai mult decât atât  la activitatea de dezinfecție nu iau parte reprezentanți ai asociațiilor de proprietari fapt ce ridică suspiciunea că aceste activități ar putea fi făcute de mântuială, informează infocluj.eu.


“Așa e când iți dezinfectează firma fară autorizație. Nu a fost pus afiș anterior dezinfectării. Nu știm ce produs a fost folosit. Nu se duce albeața de pe uși. Asociația de proprietari nu a fost anunțată, nu a fost un reprezentant al asociației la operațiunea de dezinfectare. Băi, în ce țară traim?! Ăștia ne distrug și ne pun în pericol sănătatea? Nu respectă nicio regulă!” , a fost mesajul postat pe Facebook de un locuitor al comunei Florești.

Curtea primăriei este dezinfectată de o a doua firmă citată în dosarul în care primarul Horia Petru Șulea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Astfel, prin aceeași procedură de încredințare directă, Vaserv G SRL a fost desemnată în data de 03.04.2020 să dezinfecteze curtea instituției pentru suma de 24.300 lei ( 5.035,85 Euro)


Potrivit DSVSA Cluj, cele două societăți nu figurează în baza de date a instituției ca operatori autorizat/ înregistrat  de servicii DDD pe raza județului Cluj.

„Vă facem cunoscut faptul că cele două societăți nu figurează în baza de date a DSVSA Cluj ca operator autorizat/întregistrat de sercivii DDD pe raza județului Cluj”, au transmis reprezentanții DSVSA Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter