Actualitate

Gunoaie pe malul Someşului! ABA Someş-Tisa s-a autosesizat și Primăria Florești trebuie să ecologizeze zona!

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa a constatat existenţa unor deşeuri pe o distanţă de 300 de metri, în preajma Someşului Mic, şi a notificat Primăria Floreşti să ecologizeze zona.

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa s-a autosesizat, după ce, în seara zilei de 29 martie 2020, au fost postate pe o reţea de socializare, fotografii cu deşeuri, situate în preajma râului Someşul Mic, în localitatea Floreşti.

„Astfel, în data de 31 martie 2020, inspectorii ABA Someş-Tisa au verificat în teren zona situată pe malul drept al râului Someşul Mic, la baza digului de apărare, amonte de Barajul Floreşti II, unde au constatat prezenţa unor depozite de deşeuri. Barajul Floreşti II este deţinut şi administrat de către Hidroelectrica SA - Sucursala Hidrocentrale Cluj. Deşeurile sunt depozitate la aproximativ 200 de metri amonte de Barajul Floreşti II, în zona de protecţie a digului, pe o lungime de circa 300 de metri. Au fost identificate deşeuri provenite din construcţii, deşeuri menajere şi mobilier vechi. De asemenea, inspectorii ABA Someş-Tisa au constatat că şanţul de gardă aferent digului de pe malul drept al râului Someşul Mic este obturat şi au dispus primăriei Floreşti degajarea deşeurilor şi a pământului, deoarece în situaţia actuală, rolul acestuia este anulat în caz de ape mari", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de ABA Someş-Tisa.


Primăria Floreşti ar urma să fie amendată dacă nu va ecologiza zona până pe 1 mai.

„A fost inspectată şi zona situată aval de Barajul Floreşti II, în albia minoră a râului Someşul Mic, unde s-a constatat prezenţa sporadică a deşeurilor de tip menajer agăţate în vegetaţia situată pe mal. Primăria Floreşti a fost notificată să ecologizeze zona, până la data de 1 mai 2020. Termenul dat de reprezentanţii instituţiei noastre are în vedere măsurile cuprinse la nivel naţional, odată cu instituirea stării de urgenţă, fiind prelungit faţă de situaţia normală. În cazul în care primăria Floreşti nu îşi îndeplineşte obligaţia de salubrizare a zonei, va fi amendată din nou", se mai arată în comunicat.


Primăria Florești a fost amendată în anul 2019 pentru gunoaiele de pe Someș

abonare newsletter