Actualitate

Nuntă în parc, grădini publice sau chiar la muzeu! Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului.

Nuntă în parc, grădini publice sau chiar la muzeu! Iohannis a promulgat legea Nuntă în parc, grădini publice sau chiar la muzeu! Iohannis a promulgat legea

Legea modifică şi completează alineatul (2) al articolului 24 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiată de deputatul PNL Florin Roman.

"Căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului", prevede actul normativ.


În Cluj-Napoca deja suntem obișnuiți să vedem căsătorii oficiate în foișorul din fața Casino-ului din Parcul Central. Ba mai mult, în anul 2018, din cauza numărului mare de programări online pentru căsătorii la Cluj-Napoca, reprezentanții locali au trebuit să găsească o soluție în ceea ce privește locația. Astfel, tinerii însurăței au putut în 2018 să își jure iubire veșinică în cadrul oficierii stării civile la Amfiteatrul Bazei Sportive Gheorgheni.

Sursă foto

Ultimele Stiri
abonare newsletter