Actualitate

Clujean însoțit de doi minori, prins la furat lemne. A fugit de pădurar și polițiști!

Trei bărbați bănuiți de tăiere ilegală de arbori au fost identificați de polițiștii clujeni.

Clujean însoțit de doi minori, prins la furat lemne. A fugit de pădurar și polițiști! Clujean însoțit de doi minori, prins la furat lemne. A fugit de pădurar și polițiști!

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii au fost sesizați de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gherla despre faptul că, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în pădurea amplasată în extravilanul localității Nima, comuna Mintiu Gherlii, a surprins trei persoane în timp ce tăiau mai mulți arbori. Aceștia ar fi fugit de la fața locului cu o autoutilitară la vederea acestuia.

Potrivit IPJ Cluj, la scurt timp de la sesizare, polițiștii au găsit autoutilitara și au identificat proprietarul acesteia, stabilind că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din comuna Iclod. De asemenea, au mai fost identificați doi minori de 15 și 16 ani care l-ar fi ajutat pe bărbat la tăierea arborilor.


Deplasându-se la fața locului împreună cu pădurarul, polițistii au constatat că au fost tăiați patru arbori, reprezentând un volum de 2,432 m3, în valoare de 1.285 lei. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului. În continuare se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46/2008.

Ultimele Stiri
abonare newsletter