Actualitate

Primăria Cluj-Napoca alocă 18,8 mil. lei pentru măsuri împotriva coronavirusului

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat o rectificare bugetară a municipiului cu suma de 18,8 milioane de lei, pentru implemantarea unor măsuri prevăzute de ordonanța militară cu numărul 4, pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19.

Consilierii locali au votat, în ședința de îndată convocată marți, 30 martie 2020, rectificarea bugetară cu suma de 18.800.000 lei pentru implementarea măsurilor împotriva coronavirusului.

Cea mai mare sumă, 9,3 milioane de lei, a fost alocată pentru asigurarea cheltuielilor aferente carantine persoanelor din Cluj-Napoca, bani proveniți de la Ministerul Sănătății și care urmează să fie plătiți de autoritatea locală.


"9,3 milioane de lei sunt alocați pentru plata persoanelor care se află în carantină, din municipiul Cluj-Napoca. Fac precizarea că această sumă de bani va proveni de la Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, noi fiind aceia care vom asigura plata respectivă. Deci, acești 9,3 milioane de lei nu sunt bani care vor fi plătiți din bugetul local, ci doar prin bugetul local, de la Ministerul Sănătății", a declarat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local.

O sumă importantă a fost prevăzută pentru dezinfectarea spațiilor comune din incinta blocurilor din Cluj-Napoca și pentru achiziționarea de dispozitive și dezinfectanți, care urmează să fie amplasate la intrările în blocuri, potrivit Ordonanței militare cu numărul 4, publicată astăzi în Monitorul Oficial.


"Avem o sumă de 7 milioane de lei care este alocată pentru implementarea tuturor măsurilor care vizează dezinfectarea spațiilor publice, dezinfectarea tuturor blocurilor din acest oraș și a spațiilor comune din cadrul blocurilor", a adăugat edilul Clujului.

Prin rectificarea bugetară au mai fost alocate următoarele sume: 


- 1.000.000 lei – pentru Direcţia de Asistenţă Socială pentru acordarea de ajutoare sociale (pachete alimentare), dată fiind situația de dificultate în care se află multe persoane singure și familiile din comunitățile defavorizate;

- 1.000.000 lei - Spitalului Clinic Municipal Clujana, pentru achiziționarea de echipamente medicale;


- 500.000 lei - Spitalului Clinic Municipal Clujana, în vederea asigurării cheltuielilor pentru cazarea personalului medical în spații hoteliere, destinate repausului între ture sau gărzi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter