Actualitate

Ajutor la telefon pentru părinții clujeni și stăpânii de animale

O asociație din Cluj oferă consiliere gratuită pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi, dar și pentru clujenii care au animale de companie.

Ajutor la telefon pentru părinții clujeni și stăpânii de animale / Foto: Facebook Dog Assist Ajutor la telefon pentru părinții clujeni și stăpânii de animale / Foto: Facebook Dog Assist

„În contextul dificil pe care îl trăim cu toții, pe lângă îngrijirea sănătății fizice e foarte important să ne îngrijim și de sănătatea mentală. Pe lângă acest aspect, știm că, din păcate, foarte mulți copilași (de exemplu cei cu tulburări de spectru autist) au rămas fără ședințele de terapie atât de necesare, iar părinții fără sprijin în gestionarea unor comportamente ale acestor copilași. Din acest motiv, am decis lansarea unui telefon GRATUIT unde puteți obține consiliere din partea specialiștilor noștri. Astfel, în intervalul 13 - 15, vă suntem alături oferindu-vă sprijin în dificultățile cu care vă confruntați", transmite Asociaţia Dog Assist.

Terapeuții se adresează atât clujenilor care au în grijă copii cu diferite dizabilități sau deficient mentale, cât și cei care au în grijă copii tipici care se confruntă cu dificultăți în gestionarea relației cu aceștia sau a anumitor comportamente neplăcute.


Consiliere pentru proprietarii de animale

De asemenea, membrii Dog Assist oferă consiliere și proprietarilor de animale.

„În plus, oferim consiliere și proprietarilor de animale care întâmpină dificultăți în gestionarea comportamentului patrupedului deoarece da, și animalele pot suferi de stres, anxietate, depresie", mai spuns reprezentanţii asociaţiei.


Acest serviciu este oferit gratuit de către Asociația Dog Assist și colaboratorii săi, specialiști în sănătate mentală cu peste 10 ani de experiență de lucru.


Cine sunt Dog Assist?

Asociația DOG ASSIST este o organizație neguvermanentală înființată în anul 2013, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică. Echipa Dog Assist este una multidisciplinară, formată din specialiști conductori canini și câini de terapie atestați și din psihologi clinicieni, instructori canini și medici veterinari, ce țintește spre îmbunătățirea calității vieții umane prin înțelegerea și utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal.


Misiunea asociației este aceea de a promova, sprijini, realiza și coordona activități care să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere psiho-emoțional, cognitiv, social, educațional, cultural și ecologic a cât mai multor beneficiari
Numerele de telefon ale specialiștilor

Durata unui apel este de maxim 30 de minute, iar numerele de telefon la care îi găsiți pe specialiști sunt:


Alexandra Gecea, psiholog specializat pe copii

Oferă sprijin părinților în gestionarea timpului petrecut în casă, activități și jocuri, încurajarea relației și comunicării părinte-copil.
Contact: 0743704292


2. Cătălina Zaharia, psiholog și psihoterapeut,specializat pe copii și adulți

Oferă sprijin părinților în gestionarea propriilor resurse/ emoții pentru a putea găsi soluții cât mai potrivite în această perioadă.

Contact: 0742922814
Marți și vineri, disponibilă în intervalul 17- 20

3. George Mosoia, specialist canin

Oferă sprijin aparținătorilor de animale de companie în gestionarea problemelor comportamentale ale cățeilor voștri, gestionarea timpului petrecut în casă, activități și jocuri, încurajarea relației și comunicării, dezvoltare comportamentală.

Contact: 0743821754

Ultimele Stiri
abonare newsletter