Actualitate

Cine e tânărul care traduce în limbaj mimico-gestual comunicatele oficiale?

Toată lumea îl vede pe Bogdan, omul care face accesibile surdo-muților informații esențiale în aceste zile grele. Chiar dacă nu aud, și ei trebuie să respecte măsurile impuse de Guvern.

cine-e-tanarul-care-traduce-in-limbaj-mimico-gestual-comunicatele-oficiale cine-e-tanarul-care-traduce-in-limbaj-mimico-gestual-comunicatele-oficiale

Un tânăr de 31 de ani, absolvent al facultăţii de Psihopedagogie Specială, este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România şi este omul care transmite măsurile impuse autorităţi către persoanele care au dificultăţi de auz.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina de facebook un interviu cu tânărul care ajută autorităţile în această criză provocată de coronavirus.


"Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:
- Vă mulțumesc!
- Pentru ce, Bogdan?
- Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.
- Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.
- În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!
- E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?
- Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!
Dar noi am auzit doar "Data viitoare", din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.
El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism", a fost mesajul pe pagina M.A.I

abonare newsletter