Actualitate

2,2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie

Consiliului Județean Cluj a aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea de sprijin financiar spitalelor din subordine, în vederea combaterii COVID-19.

Forul administrativ județean a aprobat, astfel, alocarea din fondul de rezervă al bugetului propriu a 2.000.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare combaterii coronavirusului.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a alocat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" 200.000 de lei. Acești bani sunt necesari pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Importanța sprijinului acordat acestui spital este cu atât mai mare cu cât spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul doi de luptă împotriva COVID-19.


Tot în cadrul ședinței a fost aprobată modificarea organigramei și a statelor de funcții ale trei unități sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Recuperare. În același timp, forul administrativ județean a aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul celor trei spitale clujene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter