Actualitate

Doctorii chinezi avertizează: „Medicii europeni repetă greșelile din Wuhan”

Medicii chinezi au tras un semnal de alarmă, arătând că există o serie de greșeli făcute la Wuhan pe care colegii europeni le repetă în lupta împotriva coronavirusului.

Medicii din Europa fac aceleaşi greşeli ca cei din Wuhan în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus, avertizează medicii chinezi, potrivit Mediafax. În acest sens, ei atrag atenția asupra protecţiei inadecvate a medicilor, scrie Bloomberg.

Aceştia spun că protecţia inadecvată a lucrătorilor medicali a dus la o rată mare de infecţie în rândul medicilor şi a asistentelor medicale. În Wuhan, lipsa de înţelegere a bolii şi deficitul de echipamente de protecţie în primele săptămâni ale epidemiei a determinat ca mii de lucrători din domeniul sănătăţii să fie infectaţi în timpul tratării pacienţilor, iar cel puţin 46 de medici au murit.


„Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză de materiale de protecţie, cum ar fi mănușile și măştile, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.


De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter