Actualitate

SE ÎNCHID CREȘELE, în Cluj-Napoca. De când rămân acasă peste 1.200 de copii

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat, într-o conferință de presă, că toate cele 16 creșe de stat din municipiu se vor închide temporar, din cauza epidemiei de coronavirus.

Măsura va intra în vigoare începând de vineri, 13 martie și până în 22 martie, cu posibilitate de prelungire. Potrivit datelor prezentate de municipalitate, această măsură vizează aproximativ 1.200 de copii din 16 creșe din Cluj-Napoca. 

"Începând cu 13 martie, adică cu ziua de vineri, se suspendă activitatea creșelor în municipiul Cluj-Napoca, cu posibilitatea prelungirii, dacă va fi cazul. Suspendarea vine în urma solicitării pe care am primit-o de la Centrul Bugetar Creșe și în urma consultării cu părinții, cu personalul, cu Direcția de Sănătate Publică. A fost decizia pe care am aprobat-o astăzi", a declarat Emil Boc.


Hotărârea a fost luată la nivel local, așadar aceasta se adresează doar creșelor de stat din Cluj-Napoca. Cât timp unitățile vor fi închise, primăria va asigura igienizarea și dezinfectarea spațiilor.

"În această perioadă de timp, se vor lua măsuri de igienizare și dezinfectare a tuturor spațiilor, la fel cum se procedează în cazul școlilor, unde măsura operează din 11 martie, conform dispozițiilor de la nivel național. Fac precizarea că pentru creșe, este o decizie luată la nivel local, acestea nefăcând parte din sitemul preșcolar, școlar, gimnazial sau universitar, unde deciziile sunt luate de universități", a mai arătat edilul.


Primarul Clujului îi îndeamnă pe părinți să îi țină pe copii acasă în perioada cât școlile și creșele sunt închise și să nu îi ducă în spații aglomerate, așa cum sunt mall-urile sau sălile de cinema.

"Este foarte important să le explicăm tuturor că unele măsuri precum întreruperea școlii sau suspendarea cursurilor universitare nu sunt o vacanță, ci o măsură extremă pentru a reduce riscul de a intra în contact cu persoane infectate și de a răspândi virusul. În aceste condiții, soluția este rămânerea acasă cât mai mult timp cu putință și nu în alte tabere, nu în mall-uri și cinematografe", a mai spus Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter