Actualitate

Ce ingredient folosim în ciorbă și ne poate îmbolnăvi. Specialiștii spun că este o adevărată otravă

Ciorba este un fel de mâncare preferat de români. Ceea ce nu știu mulți este că un ingredient pe care-l folosim în ciorbă este foarte toxic pentru organism.

 	 Ce ingredient folosim în ciorbă și ne poate îmbolnăvi. Ce ingredient folosim în ciorbă și ne poate îmbolnăvi.

Ciorbele sunt preferatele românilor, iar printre favorite se află și ciorbele cu borș. Atunci când nu ai deloc la îndemână un borș preparat în casă, cea mai ieftină și rapidă variantă este să cumperi unul din comerț. Ceea ce nu știu mulți este că un borș cumpărat este foarte nociv.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat în urmă cu câțiva ani 13 produse tip borș la plic și a analizat conținutul, pentru a putea determina ce ingrediente pun românii în ciorbă.


Se pare că ceea ce cumpărăm din comerț este departe de un borș adevărat. Nici măcar nu se apropie de rețeta clasică. Potrivit datelor, o sută de grame de borș la plic poate conține până la 30 sau chiar 40 de grame de grame de sare.

Nu doar sarea este problema, borșul cumpărat are și o cantitate foarte mare de zahăr, între 10 și 30 de grame la o sută de grame de produs.


Citeste de ce este nociv borsul din comert AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter