Actualitate

Floreștiul e PLIN de GUNOAIE! Floreștean: „Așteptăm măsuri! Nu suntem în Evul Mediu!” - FOTO

În Florești sunt probleme cu gunoaiele de ani de zile. Floreștenii cer măsuri.

Gunoaiele și-au făcut loc în peisajul „mioritic” al Floreștiului. Deși la o aruncătură de băt de Cluj-Napoca, smart city, oraș de cinci stele, în Florești problema gunoaielor încă persistă după criza din 2017 când nu exista o firmă de salubritate. Ghene de gunoi înconjurate de saci cu mizerii, animale ce caută în voie ceva de mâncare și gropi de deșeuri neconforme care sunt deja prea multe să mai fie numărate. Unele gunoaie stau de luni de zile, neatinse, așteptând primăvara.

„Pe Centura de Sud a Floreștiului, la intrare, o mizerie totală și un focar de ifecție peste tot unde te uiți. Canalul cu materii fecale bolborosește de luni de zile, gunoaiele sunt aruncate în șanțuri și pe cursul pârâiașului de la intrarea pe Centură. Așteptăm măsuri! Nu suntem în Evul Mediu! Atunci măcar nu erau toate mizeriile astea de peturi și de ambalaje. Vă mulțumim anticipat, în cazul în care cineva cu har de la Primărie citește și vede. Sau măcar vede...”, a transmis Sergiu Reinhardt, un floreștean.


Primăria Florești a majorat din nou taxa de salubritate la începutul acestui an. Astfel, pentru persoanele fizice aceasta a crescut de la 8,4 lei/persoană la 11 lei/persoană, iar pentru persoanele juridice a ajuns la 95 lei m3/lună.
Persoanele fizice sunt obligate la plata taxei speciale de salubrizare în funcție de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numărul locatarilor existenți la adresa respectivă (membri de familie, rude, chiriași, flotanți). Pentru imobilele – proprietate pe care le dețin, locuite sau nelocuite, proprietarul este obligat să completeze declarația de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare.

abonare newsletter