Actualitate

O groapă de gunoi din Cluj, ÎNCHISĂ oficial, INVADATĂ de maşini de gunoi în fiecare noapte

Deși este oficial închisă, groapa de gunoi de la Câmpia Turzii continuă să funcționeze ilegal.

Oamenii din zonă se plâng că deșeurile sunt transportate pe timpul nopții, iar ziua sunt împrăștiate de vânt pe terenurile din apropiere. Autoritățile asigură că până în august, cel târziu, rampa de gunoi va fi ecologizată.

Asemenea multor altor gropi de gunoi din România, cea de la Câmpia Turzii trebuia până acum să fie ecologizată. În acte, este închisă și nimeni nu mai poate depozita deșeuri acolo. Oamenii din apropiere susțin însă că mașinile de gunoi continuă să vină, în special noaptea.


„Sunt câțiva cetățeni care trăiesc în zonă, sunt două familii de nemulțumiți care într-adevăr de ani de zile de când este acea haldă de gunoi, dacă bate vântul aruncă mizeria la ei în curte”, a declarat Dorin Lojigan - primarul municipiului Câmpia Turzii, potrivit Digi24.ro.

Conducerea Gărzii de Mediu Cluj confirmă că una dintre firmele de salubritate din județ a fost amendată cu 110.000 lei în ultimele 6 luni pentru că a dus gunoi la Câmpia Turzii.


Lucrările de ecologizare a rampei au întârziat din cauza unei hale folosite în trecut pentru sortarea deșeurilor.

„În acest moment suntem în faza în care încheiem contractul, cred că este și redactat, urmează să îl semnăm și firma care a câștigat licitația, urmează să se ocupe de relocarea acelei hale de sortare”, a adăugat Dorin Lojigan.


„În luna august cel târziu putem declara depozitul de la Câmpia Turzii ca fiind închis”, a spus Valentin Jucan, purtător de cuvânt al CJ Cluj

În rampa de la Câmpia Turzii se află 40.000 de metri cubi de deșeuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter