Actualitate

Pistă pe malul Someșului între Cluj și Florești? „Administrațiile Boc și Șulea n-au făcut nimic!”

Clujenii ar putea ajunge din Gilău până la Opera Maghiară, în centrul Clujului, fără să se întâlnească cu trafic auto. „Viziune administrativă să fie doar!”, susține deputatul independent Adrian Dohotaru.

Pistă de bicicletă pe malul Someșului între Cluj și Florești? „Administrațiile Boc și Șulea n-au făcut nimic!” Pistă de bicicletă pe malul Someșului între Cluj și Florești? „Administrațiile Boc și Șulea n-au făcut nimic!”

Administrațiile Boc, din Cluj-Napoca, și Șulea, din Florești, nu au făcut niciun efort concret anul acesta ca să bugeteze măcar un studiu pentru a uni cele două localități pe malul Someșului prin ceea ce ar putea fi cea mai folosită pistă de biciclete din țară, afirmă parlamentarul clujean.

„Cât de mare bai ar fi dacă ar apărea peste noapte o acțiune de gherilă, gen trasat cu vopsea o pistă? Și un grup de oameni ar veni în următoarea dimineață la job pe acea rută? Ar fi mult de amenajat? Mock it to prove it! Cum au mai făcut ăia de-au desenat peste noapte sensul giratoriu ce nu-l aproba nimeni și apoi le-a plăcut la toți”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Someșul Nostru.


Cu o „dâră de vopsea”, pista nu ar fi fezabilă, dar măcar s-ar putea parcurge o parte din zonă cu bicicleta, susține și Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS), prin vocile lui Silviu Medeșan, Radu Gaciu și Adrian Dohotaru.

Deputatul clujean afirmă că ar fi de mare ajutor dacă grupuri de cetățeni ar arăta viitorilor primari, consilierilor locali din Cluj-Napoca, Florești, Gilău și Apahida, Consiliului Județean, Companiei de Apă Someș SA, că o astfel de pistă nu doar că ar fi fezabilă, dar ar fi și „cea mai folosită din țară” la câtă populație tânără este în afara Clujului, în zona metropolitană și la cât de aglomerat este traficul auto.


CITEȘTE ȘI: Orban și Dohotaru, acord pentru legătura ciclistă între Cluj și Florești: „Un proiect inteligent, care va face bine clujenilor!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter