Actualitate

Când devin cartofii toxici: semnele care îți arată că trebuie sa îi arunci

Cum îţi dai seama dacă ai cumpărat cartofi toxici: dacă vezi aceste semne, trebuie să arunci cartofii.

Cartoful este un aliment extrem de popular care stă la baza multor mâncăruri. Deşi puţină lume ştie, cartofii au numeroase beneficii asupra sănătăţii, însă pot deveni toxici dacă sunt păstraţi o perioadă mai lungă de timp, provocând diverse probleme.

Află cum să iţi dai seama cand devin cartofii toxici.


Cartofi: ce beneficii au cartofii

Există o părere generală potrivit căreia consumul de cartofi îngraşă. Acest lucru nu este însă pe deplin adevărat: dacă sunt consumaţi cum trebuie, cartofii pot avea o mulţime de beneficii pentru sănătate.


Cartofii sunt extrem de bogaţi în fibre, vitamina C, vitamina B6, potasiu, calciu şi magneziu. Combinate, aceste elemente controlează tensiunea arterială, scad colesterolul din sange şi previn formarea cheagurilor.

Cartofii au şi un conţinut extrem de ridicat de fibre naturale, care au proprietatea de a regla transitul intestinal; ajută astfel la o digestie mai bună. Preparaţi corect, cartofii pot sta la baza unei mese extrem de sanatoasă, deoarece au foarte puţine grăsimi şi 0% colesterol.


Cartofi toxici: afla aici cum iti dai seama cand cartofii au devenit toxici.

abonare newsletter