Actualitate

Fostul șef DNA Cluj, noul procuror-șef al DNA

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de numire pentru procurorii șefi propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Fostul șef DNA Cluj, noul procuror-șef DNA Fostul șef DNA Cluj, noul procuror-șef DNA

Klaus Iohannis a semnat joi, următoarele decrete:

– decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a Gabrielei Scutea, pe o perioadă de 3 ani;
– decret pentru numirea în funcția de procurer-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a lui Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani;
– decret pentru numirea în funcția de procurer-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a Elenei-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.


Crin Bologa a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în 1995. Apoi, a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău (1995-1999) şi procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Sălaj în perioada 2008-2011, potrivit site-ului magistrati.ro.

Din 1999 până în 2005, Bologa a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Apoi, în 2005, a fost numit şef al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie la cerere în decembrie 2007. Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter