Actualitate

Clemență greu de înțeles. Un medic clujean, PRINS CU ȘPAGA ÎN FLAGRANT, este lăsat să profeseze!

Prins în flagrant în timp ce luase șpagă și reținut pe loc, un medic clujean se bucură acum de clemența judecătorilor clujeni.

Clemența magistraților. Prins în flagrant luând mită, un medic clujean este lăsat să profeseze Clemența magistraților. Prins în flagrant luând mită, un medic clujean este lăsat să profeseze

De profesie medic primar în ortopedie și traumatologie, Florin Mihai Răcășan lucra atât la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, cât și la o clinică privată. În vara anului trecut, acesta fusese prins în flagrant în timp ce luase o mită de 700 de euro. După ce a contestat încheierea Tribunalului Cluj prin care era prelungită măsura controlului judiciar, judecătorii i-au permis să lucreze în continuare, însă numai la clinica privată.

„Admite contestația formulată de inculpatul R.M.F., împotriva Încheierii penale nr. 10/J/2020 din 27.01.2020, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosarul cu nr. 3361/117/2019/a2 al aceleiaşi instanţe, pe care o modifică în parte doar în ceea ce priveşte conţinutul obligaţiei din cuprinsul măsurii preventive a controlului judiciar, instituită potrivit art. 215 alin. 2 lit. e) C.proc.pen., şi soluţionând cauza: În baza art. 215 alin. 2 lit. e) C.proc.pen., impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu exercite profesia de medic în cadrul sistemului public de sănătate (cu excepţia sistemului privat de sănătate – unităţi spitaliceşti private)”, se arată în închierea magistaților clujeni.


„Nu am știut nimic despre toate acestea (n.red. luare de mită)! Flagrantul prin care l-au prins a avut loc în spital. Așa am aflat și eu de mita respectivă. Doresc să precizez că poziția Spitalului de Recuperare Cluj este una de toleranță zero față de astfel de medici și astfel de practici”, a declarat Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, la momentul reținerii doctorului Răcășan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter