Actualitate

SCHIMBĂRI la Spitalul de Boli Infecțioase. Funcționează două linii de gardă

O linie suplimentară de gardă funcționează, începând de sâmbătă, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Aceasta va fi asigurată, prin rotație, de zece medici specialiști sau rezidenți. Practic, pe fiecare tură vor consulta câte doi doctori.

Până acum a existat o singură linie de gardă, asigurată de un singur medic, care examina peste 100 de pacienți pe zi.


„Va scădea și timpul de așteptare, în măsura în care se poate, pentru că dacă sunt urgențe acelea trebuie văzute întâi. Va fi și pentru confortul colegilor noștri care consultă, pentru că este absolut inuman să vezi 120 de oameni în 24 de ore, și va fi și de ajutor pentru pacienți. Sunt pacienți care se adresează serviciului nostru pe bună dreptate și care au nevoie de un consult de specialitate, dar sunt pacienți care pot să fie văzuți de un medic de familie sau la un centru de permanență și care nu tebuie neapărat să se adreseze direct serviciul nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, dr. Irina Filipescu la un post de radio local.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei până în prezent a ajuns la 11, a anunţat vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este un copil în vârstă de 4 ani, din judeţul Cluj.


În Cluj-Napoca, în perioada 20 – 26 ianuarie au fost înregistrate în total 65 de cazuri de gripă.

„O parte au necesitat spitalizare și o parte au putut să fie manageriate cu tratament ambulator”, a transmis Irina Filipescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter