Actualitate

Înapoi în instanță. Judecătorii clujeni au încheiat protestul și își reiau activitatea

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca, Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj au decis, miercuri, să reia activitatea de judecată.

Înapoi în instanță. Judecătorii clujeni au încheiat protestul și își reiau activitatea Înapoi în instanță. Judecătorii clujeni au încheiat protestul și își reiau activitatea

Judecătorii clujeni au decis să-și suspende activitatea în data de 22 ianuarie, preț de o săptămână, în semn de protest faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu, votată, marți, de Camera Deputaților.

Acum, în urma adunărilor generale, purtătorii de cuvânt ai celor trei instanţe au precizat că s-a decis reluarea activităţii de judecată, după suspendarea din perioada 22-28 ianuarie (cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală).


Cât timp a fost suspendată activitatea de judecată, s-au adunat sute de dosare care au fost amânate la cele trei instanţe clujene. Cu toate acestea, pensiile speciale au fost eliminate, cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează inclusiv magistrații.

CITEȘTE ȘI: Controverse după eliminarea pensiilor speciale. Danileț: „Proiectul pică, politicienii dau vina pe justiție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter