Actualitate

Călcat de mii de picioare, gazonul „Cluj Arena” rezistă!

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/11_ziua/06-smokie concert cluj arena 9 octombrie _sc_ 072.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupa Smokie a făcut spectacol.</p>

În ciuda frigului pătrunzător de afară şi a întârzierii cu care a început concertul, britanicii de la Smokie au reuşit un adevărat spectacol, duminică seara pe „Cluj Arena”, în faţa a peste 15.000 de oameni.

Înainte de urcarea britanicilor pe scenă, atmosfera a fost încălzită de Smiley, Horea Brenciu, Pasărea Colibri şi Loredana. Show-ul celor de la Smokie a început cu mai bine de 45 de minute întârziere, artiştii făcându-şi apariţia pe scena de pe „Cluj Arena” abia în jurul orei 22.00, deşi ar fi trebuit să cânte imediat după ora 21.


Piese precum „Mexican Girl”, „Lay back in the arms of someone”, „Have you ever seen the rain” şi legendara „Alice” i-au făcut pe spectatori să uite de frigul de afară. Pe lângă melodiile deja consacrate, cei de la Smokie au interpretat pe „Cluj Arena” şi câteva dintre piesele de pe noul lor album, „Take a minute”.

Solistul Mike Craft le-a spus fanilor „Mulţumesc!” în limba română, însă a mărturisit că îi este foarte greu să se descurce în această limbă, aşa că va vorbi în engleză.


Se simt în România ca acasă

„Suntem bucuroşi să fim acasă, la Cluj. Am fost de atâtea ori în România încât ne simţim ca acasă aici. O să vorbim în engleză, sper că înţelegeţi toţi pentru că noi ne descurcăm îngrozitor în limba română”, a spus solistul Mike Craft la începutul show-ului de duminică seara.


Timp de mai bine de 90 de minute, spectatorii prezenţi pe cel mai modern stadion al Clujului au fredonat aproape fiecare vers al melodiilor împreună cu membrii trupei. „Dacă ştiţi versurile, cântaţi cu noi!”, i-a îndemnat Craft.

Piesa „Have you ever seen the rain” a adus publicul în delir, membrii trupei fiind apoi convinşi să nu părăsească aşa uşor scena de la Cluj. Mike Craft a explicat că anul acesta Smokie a avut parte numai de concerte la care a plouat. Pe „Cluj Arena”, acest lucru nu i-a împiedicat să facă spectacol.


Fără probleme cu gazonul

Gazonul de pe „Cluj Arena” a rezistat perfect celor două zile de spectacol din acest weekend, deşi a fost practic călcat în picioare de câteva mii de oameni.


Pe parcursul zilei de sâmbătă, când a avut loc concertul Scorpions, gazonul a fost acoperit în totalitate cu un „grass cover” care se foloseşte peste tot în lume pentru protecţia gazonului.

În cea de-a doua zi însă, la concertul Smokie, mai bine de jumătate de gazon a fost descoperit, având în vedere faptul că numărul spectatorilor a fost mai redus. „Gazonul arată foarte bine, nu au fost nici un fel de stricăciuni. Noi suntem mulţumiţi şi cel mai important este faptul că clujenii au avut parte de două spectacole comparabile cu cele de pe alte stadioane din Europa”, a declarat Radu Raţiu, directorul societăţii care administrează „Cluj Arena”.

Meciul U-Kuban, adevăratul test

După îndepărtarea în întregime a „grass cover-ului”, ieri dimineaţă s-au efectuat lucrări de întreţinere a suprafeţei de iarbă. Gazonul va fi testat însă cu adevărat astăzi, cu ocazia primului meci oficial de fotbal de pe „Cluj Arena”, amicalul dintre Universitatea Cluj şi Kuban Krasnodar. Vă reamintim că gazonul de pe noua arenă a fost montat încă din luna iunie, ceea ce i-a făcut pe reprezentanţii Consiliului Judeţean să fie siguri că la Cluj nu vor exista problemele care au existat pe stadionul „Naţional Arena” din Bucureşti.

Fără stricăciuni în stadion

Şi reprezentanţii organizatorilor celor două seri de spectacole au declarat că totul a decurs normal, nefiind înregistrate stricăciuni în interiorul stadionului. Practic, după concerte s-au verificat toate scaunele şi băile, în afara de un scaun deşurubat nefiind depistate probleme.

Foto Cristian Socaciu

Ultimele Stiri
abonare newsletter