Actualitate

Elevii din Jucu riscă să nu mai poată ajunge la şcoală

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/11_ziua/03 impartire microbuze scolare_mr 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii din satele Gădălin şi Vişea din comuna Jucu riscă să nu mai meargă la şcoală după ce şoferul microbuzului şcolar s-a pensionat în vara acestui an.

În prezent, ca să îi ajute pe elevi, un sătean face pe şoferul în mod voluntar.

Primăria din Jucu a făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj încă din august pentru deblocarea unui post în regim de urgenţă, însă nu s-a rezolvat nimic. Reprezentanţii ISJ aruncă pisica moartă în ograda comunei Jucu şi spun că soluţia se găseşte prin negociere între primărie şi şcoală.


Aproximativ 50 de elevi din satele Gădălin şi Vişea din comuna Jucu merg în prezent la şcoală numai datorită unui sătean care s-a decis să facă voluntariat după ce şoferul microbuzului şcolar a ieşit la pensie. Dacă şoferul voluntar va renunţa să îi mai ducă pe copii la şcoală, părinţii elevilor au de ales între a-şi trimite copiii pe jos 14 kilometri sau a-i ţine acasă.

Primarul din Jucu, Dorel Ioan Pojar, spune că şoferul a ieşit la pensie în luna iunie, iar în luna august Primăria a făcut solicitare către ISJ Cluj prin care a cerut deblocarea în regim de urgenţă a unui post astfel încât Primăria să poată angaja un alt şofer. Nu au primit însă niciun răspuns deşi au trecut două luni de la depunerea solicitării şi o lună de la începerea şcolii. „Solicitarea este făcută din 20 august. Atunci am făcut adresă la ISJ prin care am solicitat să facă demersurile necesare prin care să se deblocheze postul în regim de urgenţă”, a declarat Dorel Ioan Pojar.


În prezent, Primăria nu poate să angajeze un alt şofer din cauză că posturile sunt blocate şi se poate angaja o persoană doar în momentul în care pleacă şapte.

ISJ spune că nu poate angaja şoferi la şcoli


Reprezentanţii ISJ Cluj spun că rezolvarea acestei probleme trebuie căutată de către şcoala şi primăria din comună din cauză că ISJ nu poate angaja şoferi, aceste posturi nefiind în organigrama instituţiei. „Şoferii pentru microbuzele şcolare sunt angajaţi ai Primăriei. Noi nu putem angaja şoferi pentru că nu avem în organigramă aceste posturi. Soluţia se găseşte prin negociere între Primărie şi şcoală”, a precizat Horia Corcheş, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj. Pe parcursul zilei de luni, inspectorul general şcolar, Anca Hodorogea nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la această situaţie.

Mircia Giurgiu va cere deblocarea postului


Sătenii din cele două sate l-au înştiinţat şi pe deputatul independent Mircia Giurgiu că riscă să nu mai aibă cu ce să îşi trimită copiii la şcoală. El a promis că va încerca să rezolve situaţia celor 50 de elevi. „Voi solicita mâine ministrului Educaţiei deblocarea unui post. Angajarea unui şofer i-ar scuti pe elevi să meargă pe jos 14 kilometri”, a afirmat Mircia Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter