Actualitate

Gunoaie peste tot! Prostituatele de pe Turzii, acuzate că aruncă pe jos prezervativele folosite

Oricât s-ar zbate administrația locală să creeze condiții decente pentru clujeni, nesimțirea unora, respectiv incapacitatea firmelor de salubritate, depășite de situație în multe cazuri, anulează orice efort de a curăța impecabil orașul.

Gunoaie peste tot! Prostituatele de pe Calea Turzii, acuzate că aruncă pe jos prezervativele folosite Gunoaie peste tot! Prostituatele de pe Calea Turzii, acuzate că aruncă pe jos prezervativele folosite

Creată special pentru cetățenii cu spirit civic care doresc să semnaleze micile (sau marile) probleme observate în „Orașul Comoară”, pe aplicația MyCluj curg gârlă sesizările privind salubrizarea ineficientă. De la rampe clandestine până la străzi lăsate în mizerie, nu le scapă nimic clujenilor, care solicită cu disperare ajutorul municipalității. Până la momentul redactării articolului, statusurile sesizărilor „colectate” de Monitorul de Cluj în ultimele zile apar, în continuare, „în lucru”.

Aș dori să atrag atenția asupra unei zone foarte murdare care de foarte mult timp este neîngrijită și focar de microbi. În apropierea Căii Turzii, pe o străduță de lângă restaurantul Rod, cel mai probabil își fac veacul niște prostituate și aruncă prezervativele folosite pe jos. Constant sunt pe străduța asta astfel de lucruri, de obicei sunt și aruncate în același loc. Sunt și alte deșeuri pe aici, pentru că oamenii sunt necivilizați, dar vă rog să luați niște măsuri!”, este apelul unui clujean.


Deși primarul Emil Boc a tăiat, la mijlocul lunii decembrie, „panglica” la două centre de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, în cartierul Mărăști, sub podul Fabricii, respectiv în Mănăștur, pe strada Bucium fn, încă se găsesc clujeni care să arunce cu nesimțire molozul în mod ilegal. Rampe de deșeuri și moloz provenit din construcții au fost semnalate atât în Pădurea Hoia, la capătul străzii Uliului, cât și în spatele clădirii părăsite din fostul poligon de tragere Sf. Ioan.

În locul ăsta se aruncă gunoaie în mod constant. Cineva curăță (nu știu cine) și după două-trei zile, apar altele. Chestia asa durează de câțiva ani! De ce nu montați o cameră video aici și să-i surprindeți pe făptași?”, se întreabă un alt cetățean, semnalând problema în zona Parcului Feroviarilor, la puntea peste Someșul Mic dintre străzile Parcul Feroviarilor și Traian.


Toate gunoaiele în aceeași mașină?

Încă din luna iulie 2019, atunci când intrase în vigoare legea privind colectarea selectivă, pe patru fracții, edilul își manifesta nemulțumirea privind eficacitatea celor două firme de salubrizare – Brantner Vereș și Rosal – în implementarea măsurilor. La mai bine de 7 luni, situația nu este mult mai roz; atât calitatea curățării stradale, cât și cea a colectării selective fiind încă la ani-lumină de așteptările clujenilor.

În mod consecvent Brantner colectează deșeurile reciclabile (în seara zilei de 24 ianuarie plastic și sticlă) și îl aruncă în mașina de gunoi menajer, deși era evident că nu este menajer, sacii corespunzători. Nu poți să nu realizezi că un sac transparent e plin cu sticle de sticlă. Probabil așa au fost instruiți oamenii lor”, se plânge un clujean, care spune că a încercat în zadar să discute cu cei responsabili.


Nici pe strada Lunii, în cartierul Zorilor, situația nu este mai grozavă. „Colectarea deșeurilor se face necorespunzător, deșeurile fiind complet amestecate. De altfel, de fiecare dată când merg să arunc gunoiul, containerele sunt puse complet diferit, neținându-se cont de plăcuțele care indică unde se depozitează tipurile de deșeuri”, acuză un alt cetățean.

Alții se plâng fie de lipsa mașinilor de salubritate, fie de nesimțirea muncitorilor care ies de pe șantier pe drumurile publice, fără să curețe utilajele. „Strada Soporului este incredibil de murdară, iar firma de salubritate nu ajunge pe aici. Rog rezolvare și verificare mai regulată a acestei străzi!”, solicită un clujean.


Vă rugăm, faceți ceva cu balastiera care se află în spate la Aeroport... Intrare de pe varianta Cluj-Apahida, după Emerson. Nu spală mașinile, e plin de piatră, noroi! Este dezastru ce fac, cum ies pe șosea”, se plânge altcineva.

Ultimele Stiri
abonare newsletter