Actualitate

Studenții Universității din Delaware, în vizită la Primărie. Ce le-a prezentat primarul Emil Boc?

Primarul Emil Boc a avut o întâlnire cu studenții Universității din Delaware, la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Studenții Universității din Delaware, în vizită la Primărie. Ce le-a prezentat primarul Emil Boc?, sursă foto: Facebook Emil Boc Studenții Universității din Delaware, în vizită la Primărie. Ce le-a prezentat primarul Emil Boc?, sursă foto: Facebook Emil Boc

Edilul a primit, în Sala de Sticlă a Primăriei, vizita unei delegații de studenți și profesori de la Universitatea din Delaware. Delegația a venit la Cluj-Napoca pentru un curs comun cu studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB).

„În acest context, le-am prezentat studenților câteva direcții principale pe care orașul nostru le urmează pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, în special politicile publice de dezvoltare și eficientizare a transportului în comun (modernizarea continuă a flotei de transport, accentul pe mijloacele de transport nepoluante, benzi dedicate pentru transport în comun, autobuze școlare, facilități și gratuități oferite elevilor și studenților etc.), precum și încurajarea pietonilor, prin dezvoltarea de spații destinate acestora”, a precizat Emil Boc.


Studenții străini s-au arătat interesați, susține primarul, de modul în care municipalitatea clujeană urmărește creșterea calității spațiilor publice din oraș – organizarea de concursuri internaționale de soluții pentru revitalizarea spațiilor publice existente și pentru crearea altor spații noi, printre cele mai relevante astfel de concursuri numărându-se cele privind reamenajarea malurilor Someșului, a „Cetățuii” sau a Parcului Feroviarilor.

„Totodată, am subliniat importanța universităților în ecosistemul clujean. Studenții reprezintă unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Clujului – resursa umană capabilă, creativă, bine pregătită pentru a atrage investiții, pentru a genera inovare și pentru a răspunde provocărilor viitorului”, a mai punctat Boc.


Delegația Universității din Delaware a fost condusă de dr. Arno Loessner și dr. David Karas. Din partea FSPAC a fost prezent decanul facultății, prof. dr. Călin Hințea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter